• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 10 °C

Milletvekili Önlü, elektrik kesintisini TBMM’ye taşıdı

Milletvekili Önlü, elektrik kesintisini TBMM’ye taşıdı
HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, ilde sık sık yaşanan elektrik kesintilerini meclise taşıdı.

Milletvekili Alican Önlü,  soru önergesinde 1 aydır kent merkezi dahil köylerde elektrik kesintilerinin yaşandığını ifade ederek şunları söyledi: “Yaklaşık son bir aydır kent merkezi dahil Dersim’in tüm ilçe ve köylerinde sıklıkla elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Öyle ki bu kesintiler bazı köylerde bir aya yakındır sürmektedir. Mazgirt’in Geçitveren (Rıçik) köyünde yaklaşık 20 gündür elektrik yok. Yine Mazgirt’in Sarıkoç, İbemamut, Dayılar, Otlukaya, Kartutan, Ataçınar, Doğanlar, Reşmezra, xarabe, Alxan köylerinde yaklaşık bir haftadır elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Ovacık Mercan Vadisi köyleri, Nazımiye ilçesine bağlı köyler, Sarıyayla ve çevresinde kalan köylerde de durum aynı. Dersim’de kent merkezinde dahi gün içerisinde defalarca elektrik kesiliyor. Her yıl özellikle kış aylarında yaşanan elektrik kesintileri halkımızın yaşamını doğrudan etkilemektedir. Kesintilere dair herhangi bir önlemin alınmaması, her yıl aynı sıkıntıların defalarca yaşanması ilgili kurum ve yöneticilerinin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmediklerini göstermektedir. Dersim coğrafyasının tüm kaynaklarını sömürenler, her dağına kule yapmakla övünenler iş hizmet etmeye geldi mi bir anda ortadan kayboluyorlar. Munzur’dan üretilen enerji ne yazık ki daha köylerini bile aydınlatamıyor. Şehir merkezini kırmızı beyaz ışıklarla döşeyenler, bunu bir marifet gibi anlatanlar iş köylere geldi mi yıkılan bir direği dahi onaramıyor”
Milletvekili Önlü, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yanıtlamasını istedi:
Dersim halkı her yıl özellikle kış aylarında aynı sıkıntıları yaşamak zorunda mı? Dersim’de yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin neden yeterli önlemler alınmamaktadır?
Elektrik kesintilerine ilişkin yeterli önlem almayan ilgili kurum ve çalışanlarına ilişkin idari soruşturma başlatacak mısınız?
Şehrin valisi her ay muhtarlarla toplanıyor. Bu toplantılarda bu halkın sorunları konuşulmuyor mu? Konuşuluyorsa neden gerekli önlemler alınmıyor? Bu ay gerçekleştirilen muhtarlar toplantısında elektrik kesintileri konuşuldu mu?
Eğer bu toplantılarda halkın en temel sorunları konuşulmuyorsa ne konuşuluyor? Bu toplantıların amacı nedir?
Dersim’de elektrik hatları en son ne zaman yenilenmiştir? Bu hatları yer altına almak ya da sağlamlaştırmak adına ne tür çalışmalar yapmaktasınız?
Özellikle Mazgirt’in Geçitveren köyüne 20 gündür elektrik verilmemesinin gerekçesi nedir? 20 gün boyunca elektriksiz yaşayan köylünün mağduriyetini kim giderecek?
Son bir ay içerisinde Dersim genelinde elektrik kesintilerine ilişkin ilgili kurum ve kuruluşlara yapılan başvuru sayısı kaçtır? Başvuruların merkez ve ilçelere göre sayısı kaçtır?
Son bir ayda merkez ve ilçeler dahil olmak üzere kaç elektrik kesintisi yaşanmıştır? Bu kesintilerin arıza kayıtlarına göre nedenleri nelerdir?
Elektriğin gidip gelmesinden kaynaklı cihazları bozulan vatandaşların mağduriyetlerini giderecek misiniz? Bu konuda özellikle mağdur olan vatandaşlara yönelik bir yasal düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim