• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 15 °C

Milletvekili Önlü, çalışmadan devletten maaş alanları Meclis’e taşıdı

Milletvekili Önlü, çalışmadan devletten maaş alanları Meclis’e taşıdı
Alican Önlü, AKP Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu ve AKP Pülümür İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Cem Akyıldız’ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin 5 yıldır kapalı okuldan çalışmadan maaş almalarını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sordu.

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, AKP Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu ve AKP Pülümür İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Cem Akyıldız’ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin 5 yıldır kapalı olan Munzur Üniversitesi Pülümür İlçe Programından maaş aldıkları iddiasını ve Kılıçoğlu’nun Pülümür’de ailesiyle birlikte yıllardır Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı lojmanda kalmasını Meclis gündemine taşıdı.

Dersim’de 2012 yılında açılan Munzur Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Pülümür İlçe Programı’nda 2017 yılından bu yana eğitim olmamasına rağmen aralarında AKP Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu ve AKP Pülümür İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Cem Akyıldız’ın da bulunduğu 7 kişinin, 5 yıldır kapalı olan Munzur Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Pülümür İlçe Programı’nda çalışmadan maaş aldığı iddia edildi.

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, AKP Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu ve AKP Pülümür İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Cem Akyıldız’ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin 5 yıldır kapalı okuldan çalışmadan maaş almalarını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sordu.

Önlü ayrıca, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yanıtlaması için Çağnur Kılıçoğlu’nun Pülümür’de ailesiyle birlikte yıllardır Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı lojmanda kalmasına ilişkin soru önergesi verdi.

ALİCAN ÖNLÜ’NÜN VERDİĞİ SORU ÖNERGESİNDE ŞU İFADELER YER ALDI:

“İlk kurulduğu yıllarda bölgenin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olan Munzur Üniversitesi AKP-MHP rejiminin politikaları sonucunda son dönemlerde liyakatsiz atamalarla, usulsüzlüklerle, tarikat ve cemaat yapılanmalarıyla, özellikle kadın öğrencilere dönük taciz ve mobbing olaylarıyla gündeme gelmektedir. Munzur Üniversitesi, öğrencisi Gülistan Doku’nun şüpheli biçimde kaybolması, kadın öğrencilere dönük tacizler, alanında uzmanlaşmış akademisyenlerin KHK’lerle tasfiye edilmesi gibi bir çırpıda ifade edebileceğimiz uygulamaların merkezi haline gelmiştir.”

Son olarak basına ve kamuoyuna yansıyan haberlere göre AKP Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu ve AKP Pülümür İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Cem Akyıldız’ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin 5 yıldır kapalı olan Munzur Üniversitesi Pülümür İlçe Programından maaş aldıklarının iddia edildiğini belirten Önlü, şöyle devam etti:

“İddialara göre Dersim’in Pülümür ilçesinde 2012 yılında açılan ancak yeterli sayıda öğrencinin tercih etmemesiyle 2017 yılından itibaren eğitime ara vererek çalışmalarını durduran programdan hala maaş almaya devam eden kişilerin isimleri şunlardır; N.C – Temizlik görevlisi olarak çalışıyor, A.T.D- kaloriferci olarak çalışıyor, AKP Pülümür İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Cem Akyıldız temizlik görevlisi, AKP Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu- güvenlik görevlisi, E.A geçici görevle temizlik personeli, E.D.-Güvenlik görevlisi, A.K.-Güvenlik görevlisi. Yine iddialara göre AKP Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu’nun Pülümür’de ailesiyle birlikte yıllardır Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı lojmanda kaldığı ifade edilmektedir.”

 

 

 

 

 

Alican Önlü’nün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e verdiği önergesinde şu sorular yer aldı:

1-Munzur Üniversitesi Pülümür İlçe Programı’nın 5 yıldır kapalı olmasına rağmen aralarında AKP Pülümür İlçe Başkanı ve Pülümür ilçe gençlik kolları başkanın da yer aldığı 7 kişinin bu kurumdan maaş aldığı iddiaları doğru mudur?

2-Basına ve kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bakanlık olarak bir soruşturma başlatacak mısınız?

3-Bu kişilerin mesai saatleri içerisinde Pülümür ilçesinde başka işlerde çalıştıkları doğru mudur?

4-AKP Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu ve Pülümür İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cem Akyıldız’ın kadroları hangi kurumdadır? Bu kişiler maaş aldıkları kuruma hangi tarihte girmişlerdir?

5-AKP Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu’nun Pülümür’de ailesiyle birlikte yıllardır Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı lojmanda kaldığı iddiası doğru mudur? Munzur Üniversitesi’nde kadrosu olan bir personel nasıl olurda başka bir kurumun lojmanında kalabilir? Bu konuda ayrı bir soruşturma yürütecek misiniz?

6-Munzur Üniversitesi Pülümür İlçe Programı’nda aktif olarak çalışan personel sayısı kaçtır?

7-Munzur Üniversitesi Pülümür İlçe Programının yıllık personel bütçesi ne kadardır?

8-İddialarda ismi geçen şahıslar kaç yıldır bu kurumda görev yapmaktadırlar?

9-Munzur Üniversitesinde gerçekleştirilen usulsüz atamalar ve yolsuzluklara ilişkin iddialar neden şu ana kadar hiç soruşturulmamıştır?

Önlü’nün Tarım Ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yanıtlaması için verdiği önergesinde ise şu sorular yer aldı:

1-Kadrosu Munzur Üniversitesi’nde bulunan AKP Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu’nun Pülümür’de ailesiyle birlikte yıllardır Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı lojmanda kaldığı iddiaları doğru mudur?

2-AKP Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu’nun Tarım ve Orman Bakanlığı ve bakanlığa bağlı birimlerde resmi bir görevi var mıdır? Yoksa bu kişi hangi gerekçelerle yıllardır lojmanda kalmaktadır?

3-Bu konunun etkin bir şekilde araştırılması için bir soruşturma başlatacak mısınız?

HABER: KENAN KORKMAZ/CANER AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim