• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 9 °C

Milletvekili Gürsel Erol’dan iddialı referandum çıkışı

Milletvekili Gürsel Erol’dan iddialı referandum çıkışı
CHP Dersim Milletvekili Gürsel Erol, “Referandumda 'evet’ çıkarsa bir daha aday olmam; ‘hayır’ çıkarsa Cumhurbaşkanı Külliyesini ziyaret edeceğini söyledi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sunduğu ve FOX TV’de yayınlanan Çalar Saat programına konuk olan CHP Dersim  Milletvekili Gürsel Erol, çok konuşulacak iddialı bir çıkış yaptı.

BİR DAHA MİLLETVEKİLİ OLMAM

Referandumda ‘evet’ çıkması durumunda parlamentonun işlevsiz kalacağını savunan Erol, “’Evet,’ çıkarsa bir daha milletvekili olmam dedim doğru. İstifai kadrolar vardır bürokraside. Milletvekilleri de o hale gelecek. O parlamentoda bulunmanın bir anlamı yok” iddiasını ortaya attı.

ÖZEL STATÜLÜ MEMURLUK OLUYOR

Mevcut sistemde Cumhurbaşkanı’na TBMM Başkanı’nın vekalet ettiğine dikkat çeken Erol, “Başbakan’ın bile önünde ve o vekalet ediyor Cumhurbaşkanı’na. Oysa yeni Anayasa’da bir anlamı kalmayacak. Özel statülü bir memurluk konumuna getiriliyor milletvekilliği. Bütçe meclise gelmeyecek. Bakanlar meclise gelmeyecek. Hükümetin uygulamaları için soru önergeleri verilemeyecek. Yalnızca onure edilmesi gereken insanlar için düşünülmüş bir yer olacak Meclis. Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci de öyle. Orada, aday olup, seçilemeyen kişi Genel Kurul’a giremeyecek” bilgisini verdi.

CUMHURBAŞKANI’NI ZİYARET EDECEĞİM

‘Hayır’ çıkması durumunda ne yapacağına da açıklık getiren Erol, “’Hayır’ çıkarsa, Cumhurbaşkanı’nı ziyaret edeceğim. Türkiye’nin normalleşmesi için, kentimin  sorunlarını anlatmak için. Külliyesine gideceğim. Biz cumhurbaşkanını oylamıyoruz, rejim değişikliğini oyluyoruz. Devlet devam edecek. Referandum sonucunda ‘hayır’ çıkarsa, Türkiye’de tansiyonu düşürmek için, devletin normal işlemesi için Külliye’ye gideceğim” dedi.

ERKEN SEÇİME GİDİLEBİLİR

Evet çıkması durumunda sistemin değişeceğini, hayır çıkması durumunda ise sistemin aynı şekilde devam edeceğini vurgulayan Erol, “Evet çıkarsa erken seçime gidilebilir bence” iddiasında bulundu.

BAŞBAKAN İLE MUNZUR ZİRVESİ

Başbakan Binali Yıldırım ile Tunceli ziyareti sırasında yaptığı görüşme hakkında da bilgi veren Erol, “Sayın Başbakanımız referandum sürecine dair ilimize geleceği bilgisini aldık. Sayın Genel Başkanımıza sorduk, o da “karşılayın” dedi. Tunceli için bir farklılık yaratmak için gittik. Resmi protokolde yeraldık. Valilikte kentimizin sorunlarını da anlattık. Genel Başkanımızın bilgisi dahilinde.

Tuncelimiz Munzur Baba gibi kutsal değerleri olan bir yerdir. Adaklarımızı adarız, kurbanlarımızı keseriz. Orada yapılması planlanan HES’ler vardı. Sayın Başbakan 16 Nisan sonrası ilgileneceğini söyledi” bilgisini verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim