• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 13 °C

Milletvekili Erol’dan Özel Harekat alımı açıklaması

Milletvekili Erol’dan Özel Harekat alımı açıklaması
CHP Dersim Milletvekili Gürsel Erol, KPSS şartı aranmaksızın Özel Harekat alınması ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

KPSS şartı aranmaksızın Emniyet Genel Müdürlüğüne Özel Hareket polisi alınmasının kaygılara neden olduğuna dikkat çeken milletvekili Gürsel Erol şu ifadelere yer verdi:

“671 sayılı KHK ile İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğüne Özel Hareket polislerinin  KPSS şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarıyla polis meslek eğitim merkezlerine alınacak olması toplumda yeni endişelere ve kaygılara neden olmuştur.

Toplumun mal ve can güvenliliğinden sorumlu olarak terör örgütlerine karşı profesyonelce mücadele içinde olacak Özel Hareket Polislerinin işe alımları bu kadar kuralsız ve keyfi olmamalıdır, idarenin her türlü eylem ve işlemlerinde şeffaflık ve hukuk devleti ilkelerine bağlılık esas olmalıdır. Bu durum, yurttaşlarımızın kamu hizmetinin gerektirdiği objektif nitelikler dışında bazı konularda değerlendirmeye tâbi tutulması tehlikesi yaratmaktadır. Yurttaşların eşit koşullarda yarışmasını sağlayan yazılı sınav yerine her zaman öznel değerlendirmeyi getiren sözlü sınav ile yapılacak personel alımlarının kamu yararı düşüncesiyle bağdaştırmak güçtür.

 Sözlü sınav adayların bu işleme karşı dava haklarını fiilen ortadan kaldırmaktadır. Çünkü sözlü sınava karşı açılan davada yargısal denetim, sınav kurulunun oluşumu, sınavın yöntemi, verilen notlarda maddi hata yapıldığı gibi konularla sınırlı olmaktadır. Sorularla bunlara verilen yanıtların delil tespiti ve bilirkişi incelemesi yöntemiyle yargısal denetim kapsamına aldırma olanağı güçtür.

İdare kendi işlem ve eylemlerinin etkin yargısal denetimini sağlamak için her türlü idari önlemi almak zorundadır. Bu zorunluluk Anayasa’nın 2. maddesindeki ‘’hukuk devleti’’ ilkesinden kaynaklanmaktadır.

Ayrıca Bakanlık, sözlü sınavda şeffaflık ve tarafsızlığa ilişkin standartları belirlemediği için söz konusu süreç kamu vicdanında derin yaralar açacaktır.

10 bin Özel Hareket Polisi alımına 900 bin müracaat gösteriyor ki bu alımlar kurala, yeteneğe, bilgiye ve deneyime göre değil siyasi referansa göre olacaktır.

Önerim ordumuz bünyesinde Uzman kadrosunda çalışan er ve erbaşların sözleşmeleri devam eden için yatay geçiş, sözleşmeleri biten içinde açıktan atama yöntemiyle Özel Hareket Polisliği kadrolarına geçmesidir.

Çünkü Özel Hareket Polisleri her olaya müdahale de en ön saflarda özel kuvvettir. Bu görevlerinden dolayı olaylara müdahalelere tecrübe anlamında da sözleşmeli er ve erbaşların bu görevlere atanması ülke güvenliği açısından daha doğru sonuç verecektir.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim