• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 17 °C

Milletvekili Erol’dan orman yangını tepkisi

Milletvekili Erol’dan orman yangını tepkisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dersim Milletvekili Gürsel Erol, Dersim’de operasyonlar sonrası çıkan yangınların söndürülmemesine tepki gösterdi.

Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda bazı ilçe belediye başkanları, partililer ve vatandaşların katılımıyla basın açıklaması gerçekleştiren CHP Milletvekili Erol, “Tunceli'de hiçbir şartta ve koşulda ormanlarımızın yanmasını ve ormanlarımızın yanmasına müdahale edilmemesini kabul etmiyoruz.”dedi.

Doğanın da yaşam hakkı olduğunu belirten milletvekili Erol, "İnsan yaşamı da kutsaldır, doğanın yaşamı da kutsaldır. Doğada yaşayan tüm canlıların yaşamı kutsaldır. Biz yaşam hakkını önemseriz, yaşam hakkı bizim için kutsal bir değerdir. Dün Necmettin (Yılmaz) öğretmenin yaşam hakkına nasıl sahip çıktık ve yürüdüysek, bugün Dersim'de, Tunceli'de ormanlarımızın yakılmasına, canlılarımızın, hayvanlarımızın katledilmesine, onların da yaşam hakkına sahip çıkarak açıklama yapıyoruz."dedi.

Dersim'de bir tek ağacın yanmasına, bir tek böceğin ölmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Erol, yangının söndürülmemesinin vatana ihanet ile eşdeğer olduğunu söyledi.

Erol, "Tunceli'de hiçbir şartta ve koşulda ormanlarımızın yanmasını ve ormanlarımızın yanmasına müdahale edilmemesini kabul etmiyoruz. Ormanların kasıtlı yakılması vatana ihanettir ve ormanların kasıtlı söndürülmemesi görev suistimalidir. Çünkü bu ormanlar yalnızca Tunceli'nin ve Tuncelililerin ormanı değil, bu ormanlar Türkiye'nin ve Türkiye'de yaşayan 80 milyonun milli servetidir. Biz burada ülkemiz adına milli servetimize de sahip çıkıyoruz ve buradan yetkilileri uyarıyoruz, bir an önce müdahale edin. Dersim'de bir tek ağacın yanmasına, bir tek böceğin ölmesine müsaade etmeyiz, bunun için ne gerekiyorsa yapacağız.Tunceli'den Türkiye'ye sesleniyorum ve diyorum ki, artık yeter. Gelin siyaset kurumu olarak sorumluluklarımızı üstlenelim. Artık analar ağlamasın, güvenlik güçleri şehit olmasın, sivil insanlar ölmesin, ormanlar yakılmasın, ülkemize barış ve huzur istiyoruz."

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim