• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Tunceli 6 °C

Milletvekili Erol'dan 10 maddelik tüzük değişikliği önerisi

Milletvekili Erol'dan 10 maddelik tüzük değişikliği önerisi
CHP Dersim Milletvekili Gürsel Erol, CHP Genel Merkezi'ne sunduğu 10 maddelik tüzük değişikliği önerisini açıkladı.

Erol'un önerileri arasında Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin Parti Meclisi (PM) tarafından seçilmesi, MYK üyelerinin milletvekili ve belediye başkanı adayı olmalarının önlenmesi ve nüfusu 50 bini geçen yerlerde belediye başkan adaylarının ön seçimle belirlenmesi gibi öneriler yer alıyor.

CHP Genel Merkezi, 9-10 Mart tarihlerinde yapılacak Tüzük Kurultayı için PM üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarının önerilerini 23 Şubat tarihine kadar Ankara'ya yollamalarını talep etti. CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol da önerilerini parti genel merkezine ulaştırdı. Erol'un genel merkeze sunduğu 10 maddelik değişiklik talebi arasında şunlar yer alıyor:

"Genel başkan Merkez Yönetim Kurulunun başkanıdır. MYK üyeleri Parti Meclisi tarafından salt çoğunluk ile seçilir. Genel sekreter oylaması Parti Meclisinden ayrı yapılır. Genel başkan, Parti Meclisi üyeleri arasından ARGE-BYKP'den, Dış Politika'dan, Ekonomi'den ve İdari-Mali İşler'den sorumlu genel başkan yardımcılarını atamalarını kendisi yapar. Parti Meclisinden seçilen diğer MYK üyelerinin görev alanlarının belirlenmesi genel başkan tarafından yapılır. MYK üyeleri, milletvekili ve belediye başkanı adaylığı için başvuru yapamaz, bu görevlere aday olamazlar. Parti Meclisi üyeleri milletvekili ve belediye başkan adaylıkları için merkez yoklaması adaylık başvurusu yapamazlar. Milletvekilliği, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği seçimlerinde parti adaylarının belirlenmesinde ön seçim yöntemi esastır. Milletvekilliği seçimlerine yönelik bir seçim bölgesinde birden fazla merkez yoklaması ile aday belirlenemez. Milletvekilliği, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği üst üste 3 dönemden fazla yapılamaz. Mahalli ya da genel seçimlerde milletvekili, belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyesi adayı olan kişi bir defadan fazla merkez yoklamasıyla aday gösterilemez. Nüfusu 50 binden fazla olan seçim bölgelerinde aktif üye tam sayısının salt çoğunluğunun yazılı talebiyle belediye başkanı ve belediye meclisi üyeliği adaylıklarının belirlenmesi ön seçim ile yapılır. Parti Meclisinin salt çoğunluğu ile 7 bölgede bölgesel siyaset planlaması, il örgütlerinin bölgesel diyaloğu denetimi ve seçim kampanyalarını yürütmek, örgütler arası koordinasyonu sağlamak amacıyla bölge başkanlıkları ataması yapılır. Yetki ve çalışma alanları yönetmelikçe düzenlenir. Ön seçimde oy kullanacak üyelerin ön seçim tarihinden 6 ay öncesine kadar aidat ödemelerini düzenli yapmış olmaları zorunludur. Aidatların ön seçim tarihi açıklandıktan sonra toplu olarak yatırılması, bu konuda yönetim organlarının karar alması üyenin ön seçimde oy kullanmasını sağlayamaz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim