• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 13 °C

Milletvekili Erol:"Çevre Komisyonu, Munzur Vadisini inceleyecek"

Milletvekili Erol:"Çevre Komisyonu, Munzur Vadisini inceleyecek"
CHP Dersim Milletvekili Gürsel Erol, Çevre Komisyonunda Munzur Havzasının doğal Varlığının yaşatılmasına dair kanun teklifinin görüşüldüğünü ve Munzur Vadisini görmesi için komisyonu Dersime davet ettiğini bildirdi.

CHP Dersim Milletvekili Gürsel Erol; "Munzur Vadisinde barajdan vazgeçilmesi ile halk üzerindeki terör örgütlerinin oluşturduğu baskı, korku, endişe ve yanlış bilgilendirme kalkacak, aynı zamanda vatandaş, kendi doğasına, inançlarına saygı duyulduğu için devletine güven duyacak" dedi.

CHP  Dersim Milletvekili Gürsel Erol, Çevre Komisyonunda Munzur Havzasının doğal Varlığının yaşatılmasına dair kanun teklifinin görüşüldüğünü ve Munzur Vadisini görmesi için komisyonu Dersime  davet ettiğini bildirdi. Erol, davete komisyonun olumlu cevap verdiğini ve Vali Tuncay Sonel ile görüşerek resmi davet için çalışmalara başlandığını aktardı.

Dersim’de her yerleşim bölgesinde bir sorun olduğunu samimi olarak dile getirdiğini aktaran Milletvekili Erol," Bu sorunların yüzde 80 bugüne kadar bu bölgede hükümetlerin, devletin yanlış politikasından kaynaklanıyor. Ben ilin milletvekili olarak mecliste çalışma tarzım karışıklık yapmak üzerine değil, genelde nezaket kurallarıyla ilgili bakanları bürokratları bilgilendirerek orada devletin geçmişten vermiş olduğu yanlış kararlardan vaz geçirerek vatandaşın sorunlarını çözmeye çalışıyorum. Bu yaklaşımdan dolayı zaman zamanda parti içerisinde eleştirilere bile muhatap oluyorum. Sayın Başbakanımız ilimize geldi, ben ilin milletvekili olarak gittim karşıladım. Ben ilime gelen her bakanı ilimde karşılıyorum kentin ve oradaki vatandaşların sorunlarını aktarıyorum. Çünkü orada yaşanan sorunların temel nedeni devletin yanlış politikaları. Bende devlet ile vatandaş arasında köprü görevi gören, tarafları bilgilendiren çözüm odaklı siyaset yapan birisiyim"şeklinde konuştu.

İyi işler yapanlara da teşekkür etmek gerektiğine dikkat çeken Erol," Tunceli son 50 yılda doğru dürüst hizmet almış bir kent değil. Halen ilçelerde 1955'te kazma kürekle yapılan yollar var. Bu ilişkileri kurarak, şuanda inanılmaz bir şekilde kamu yatırımları Tunceli'de var. Herşeyi bir ekonomik ihtiyaçtan kaynaklığı değerlendirmek doğru değil. Oradaki barajlardan dolayı toplumun bir hassasiyeti, inançsal değeri var. Sosyal boyutu var ve terör örgütlerinin bunun üzerinden halk üzerinde yürüttüğü bir kampanya var. 33 yılda biz terörle mücadele 1,5 trilyon dolar para harcamışız. Türkiye bütçesinin iki katı. Ek üretim değerleri ile iş kaybını hesaplarsak bu 2,5 trilyon dolar. Bu neredeyse ABD'nin bütçesidir"diye ifade etti.

"Barajdan vazgeçilince, vatandaş devletine güven duyacak"

Her şeyin ekonomik olarak görülmesinin yanlış olduğuna vurgu yapan Erol, “Orada barajdan vazgeçilmesi, toplum halk üzerinde terör örgütlerinin oluşturduğu baskıyı, korkuyu, endişeyi ve yanlış bilgilendirmeyi kaldıracak aynı zamanda vatandaş, kendi doğasına, inançlarına saygı duyarak devletine güven duyacak. Bölgede terörle ilgili inanılmaz bir mücadele mantığı var, son derecede başarılı. Ama bunlar teröristle ve silahlı güçlerle olacak mücadele değil. Bu olmalı, yürümeli. Diğer tarafta bu tür sosyal politikalarda vatandaşların taleplerine odaklı çözüm üretelim. Devlet bu işte kar bile varsa, vatandaş açısından doğanın korunması için projelerden vazgeçebilmeli. Cumhurbaşkanımız AYDER deresi ile ilgili hata yaptık dedi, Munzur'da da hata yapmayalım. Munzur vadisini görelim, komisyondan biri buraya HES'ler yapalım diyorsa ilk kazmayı ben vuracağım"diyerek sözlerini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim