• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 19 °C

Milletvekili Erol: "Milletvekillerinin tutuklu yargılanması doğru değildir"

Milletvekili Erol: "Milletvekillerinin tutuklu yargılanması doğru değildir"
CHP Dersim Milletvekili Gürsel Erol, HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin doğru olmadığını söyledi.

Erol, “Milletvekillerinin tutuklu yargılanması doğru değildir. Milletvekili olduğu süre içerisinde herkes yasama görevini yerine getirmelidir” dedi.

CHP Dersim Milletvekili Gürsel Erol, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Sayın milletvekilleri, bu Mecliste çoğu zaman sizin geçmişten gelen arkadaşlarınızla ilgili haksız uygulamalar yapıldı; Merve Kavakcı’ya yemin ettirilmedi, milletvekilliği düşürülen arkadaşlarınız oldu. Bunların hepsi bir haksızlıktır. Bir milletvekili, seçildikten sonra, yasama süresi içerisinde görevini yerine getirmekle ilgili sorumluluklarını yerine getirirken yargılanabilir mi? Evet, yargılanabilir ama o milletvekili tutuksuz yargılanmalı, suçu sabit görülünceye kadar da tutuksuz hâli devam etmeli; eğer bir terör örgütüyle bağlantısı hukuken sabit görülürse ve mahkemeler bununla ilgili bir karar vermişse yalnızca milletvekilliği düşürülmemeli, aynı zamanda cezaevine de gönderilmeli”

Ahmet Yıldırım’ın, HDP Grup Başkan Vekilinin Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı milletvekilliğinin düşürülmesi siyaseten de hukuken de ahlaken de doğru olmadığını belirten milletvekili Erol, “Bakın, ben bunu CHP Grubu içerisinde en keskin HDP karşıtı olarak bilinen milletvekili olarak söylüyorum. Siyaseten ayrı düşünebiliriz, siyaseten birbirimize karşı tavırlarımız farklı olabilir ama bu Parlamentoda görev yapan milletvekillerinin seçildikleri, geldikleri illerdeki seçmenlerinin düşüncelerini, ifadelerini özgürce ifade etmelerinden kaynaklı milletvekilliklerinin düşürülmesi hiçbir şekilde doğru değil. Burada, bence, milletvekillerinin milletvekilliğinin düşürülmesini değil, tam tersine milletvekillerinin anayasal haklarının korunması, kendi seçmen kitlelerinin, kendilerine oy veren seçmenlerinin o milletvekillerinden istedikleri davranış şekilleriyle ilgili yargılanmadan, özgürce davranabilmelerini sağlayabilmeliyiz. Ki sizler, geçmişte bunun en sıkıntılı dönemini ve sürecini yaşayan milletvekillerisiniz ve sizin demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere, kişisel haklara, kişisel düşüncelere daha fazla önem vermeniz gerekirken, sizin gibi düşünmeyen, sizin değerlerinize ters düşen yorumlar yapan milletvekillerini düşürmeniz, tutuklu yargılamanız hakka da hukuka da adalete de sığmaz sayın milletvekilleri.”

 ‘Yasama görevini yapmalı’

Parlamentonun yasama görevini yerini getirmesi gerektiğini ifade eden milletvekili Erol, “Ben bunu, bir daha, milletvekili adayı olmayacak birisi olarak, bu görev süremiz içerisinde Parlamentonun saygınlığı açısından, AKP’li milletvekillerini bilgilendirmek ve uyarmak isterim. Ahmet Yıldırım’ın milletvekilliğinin düşürülmesi doğru değildir, milletvekillerinin tutuklu yargılanması doğru değildir; sabit görülen bir suçu varsa yalnızca yargılanmamalı, aynı şekilde, suçu sabit görülmüşse onunla ilgili cezai işlem de yapılmalıdır ama milletvekili olduğu süre içerisinde herkes yasama görevini yerine getirmelidir. Bu düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.”dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim