• BIST 9079.97
  • Altın 2325.231
  • Dolar 32.3294
  • Euro 34.9241
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 5 °C

Milletvekili Erol, ihraç istemiyle disipline sevk edildi!

Milletvekili Erol, ihraç istemiyle disipline sevk edildi!
24 Haziran seçimlerinden sonra Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapan CHP'den Elazığ milletvekili seçilen Gürsel Erol, Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevk edildi.

 

24 Haziran seçimlerinden sonra Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapan ayrıca parti genel merkezi önünde oturma eylemi başlatacağını açıklayan CHP'den Elazığ milletvekili seçilen Gürsel Erol, Parti Meclisi (PM) toplantısında oy çokluğuyla alınan kararla kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevk edildi.

CHP PM, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde olağanüstü toplandı.  Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda disipline sevk işlemleri görüşüldü. Toplantı sonucunda, CHP'nin 41 yıl sonra milletvekili çıkardığı Elazığ'dan seçilen Gürsel Erol için disiplin kararı çıktı. Erol, CHP PM tarafından 24'e karşı 36 üyenin oyu ile tedbirli olarak "kesin ihraç" talebiyle YDK'ya sevk edildi.

CHP PM üyeleri Erdal Aksünger, Eren Erdem ve Necati Yılmaz da Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yapmıştı ancak bu isimler için bir disiplin süreci işletilmedi.

CHP Tüzüğü'nde kesin çıkarma gerektiren parti suçlarında, "Partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak" maddesi bulunuyor.  Öte yandan toplantıda bazı üyelerin, PM'nin "seçim sonuçları değerlendirmesi" yerine "disiplin" başlığıyla toplanmasını eleştirdiği öğrenildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilere yönelik açıklamada bulunmadığı belirtildi.

MERKEZ YÖNETİM KURULU TOPLANDI

Kılıçdaroğlu, Elazığ'dan milletvekili seçilen Gürsel Erol için ihraç talebinin çıktığı Parti Meclisi toplantısının ardından Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini toplantıya çağırdı. Toplantıda, son gelişmelere ilişkin bir dizi kararların alınacağı belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimlerinde yeniden cumhurbaşkanı seçilirken, CHP'nin 1 Kasım 2015'te yüzde 25.3 olan oy oranı yüzde 22.7'ye düşmüş, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'nin oy oranı ise partisini aşarak yüzde 30.67 olmuştu. Seçim sonuçları bazı partilileri memnun etmezken, CHP'nin 41 yıl aradan sonra Elazığ'dan çıkardığı ilk milletvekili olan Erol seçimlerdeki başarısızlığın genel merkez yönetiminden kaynaklandığını belirterek, "Mevcut Genel Merkez yönetimini sıfat ve unvanları ne olursa olsun bu mağlubiyetin sorumlusu olarak görüyorum ve derhal istifaya davet ediyorum" demişti. Erol, CHP önünde oturma eylemi başlatacağını da duyurmuş ancak bir gün sonra "partililerin karşı karşıya gelmemesi için" eylemi iptal ettiğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim