• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 15 °C

Milletvekili Erol, Akşam Gazetesi’nde yayınlanan o sözlerine açıklık getirdi

Milletvekili Erol, Akşam Gazetesi’nde yayınlanan o sözlerine açıklık getirdi
CHP Dersim Milletvekili Gürsel Erol, Akşam Gazetesi’nde yayınlanan demecinde; "Partimi zora sokacak ifadelerde bulunmam söz konusu değildir" dedi.

CHP Dersim Milletvekili Gürsel Erol, Akşam Gazetesi’nde yayınlanan demecinde partisine ilişkin açıklamalarının amacı ve bağlamından farklı yorumlara yol açabilecek şekilde kullanıldığına dikkat çekerek, “18 yaşından beri Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademesinde görev yapmış biri olarak partimi zora sokacak ifadelerde bulunmam söz konusu değildir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Erol, Akşam Gazetesi’nin manşetinden yayınlanan partisine yönelik sözlerine açıklık getirdi. Verdiği röportajda partisine ilişkin sözlerinin amacı ve bağlamından koparılarak, farklı yorumlara yol açabilecek şekilde kullanıldığına dikkat çeken Erol, düzeltme metninde şu ifadeleri kullandı:

EKSİK YAYINLANMIŞTIR:Akşam Gazetesi 29 Temmuz 2017 tarihli “Partimin eskiden gelen kötü alışkanlığı var” başlığıyla Yelda Gökdağ’ın kaleme aldığı habere düzeltme metnimizdir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi ve onayı ile Tunceli’de düzenlemiş olduğumuz terörü kınama ve “Necmettin Öğretmeni Anma Yürüyüşü” ile ilgili olarak, bu eylemin bölgedeki anlam ve önemini anlatmak için vermiş olduğum röportaj, üzülerek belirtmek isterim ki farklı bir algı yaratmak için anlamından koparılarak, eksik yayınlanmıştır. Röportajın tamamı yayınlanmadığı için yanlış anlaşılmalara neden olmaktadır.

ÇÖZÜM ODAKLI SİYASET: 10 Aralık 2016 tarihinde Meclis Genel Kurulu’nda yaptığım konuşmamda da belirttiğim üzere; siyaseti karşıtlık ve gerilim üzerine yapan değil, daha çok siyaseti sorgulayan ve çözüm odaklı siyaset yapan birisi olarak kendimi tanımlamıştım ve ana muhalefet olarak kendimi iktidarın karşıtı değil; tam tersine, iktidarın alternatifi bir milletvekili olarak gördüğümü vurgulamıştım.

PARTİMİ ZORA SOKMAM: Partimiz devlet yapılanmasının her kademesinde fikir üreten, yenilikçi bir anlayış ile iktidar olma hedefi taşımalıdır. Biz siyasiler sadece sorunu dillendirmek ve eleştirmek yerine çözüm üreten bir yaklaşımla üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. 18 yaşından beri Cumhuriyet Halk Partisinin her kademesinde görev yapmış biri olarak partimi zora sokacak ifadelerde bulunmam söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim