• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 13 °C

Milletvekili Ağbaba, yangına müdahale ederken alevler arasında kaldı

Milletvekili Ağbaba, yangına müdahale ederken alevler arasında kaldı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Dersim'de çıkan yangınlarda alevlerin arasında kalarak zor anlar yaşadı.

Türkiye'de son zamanlarda meydana gelen yangınlarda ilk kez bir milletvekili yangınlara müdahale etti.

Dersim'deki orman yangını ikinci haftasına yaklaşırken bölgede inceleme yapan CHP heyetinden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba söndürme çalışmalarına katıldı.

Munzur Vadisi Milli Parkı'nda 3 gün süren orman yangını, 2 yangın söndürme helikopteri ile havadan AFAD, AFAD gönüllüsü, Orman İşletme, Jandarma, Belediye itfaiye ekipleri ve gönüllü vatandaşlardan oluşun 300 kişilik ekiple karadan müdahalelerle kontrol altına alındı.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından ekipler ve gönüllüler dağlık ve ormanlık alandan inerek dinlenmeye başladı.

Bingöl ilcesine bağlı Yayladere ilçesinde çıkan yangın alanında da incelemelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bitlis ve Bingöl'de de yangınların meydana geldiğini ve müdahale edilmesi gerektiğini ifade etti.

 

"Havadan müdahale hayati"

Dersim Habere açıklamada bulunan Ağbaba,"Yangında da dördüncü günümüz, milletvekilimiz Polat Şaroğlu ve belediye başkanlarımız ile 4 gündür bölgedeyiz. 18 Ağustos'ta başlayan yangın Pazar günü söndürüldü. Pazar günü Fırtına Veli bölgesinde başlayan yangın söndürülmüş durumda. Yangın bize bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Helikopter ve uçağın yani havadan müdahalenin ne kadar hayati olgunu ortaya çıkardı. Maalesef Kutudere mevkiinde yangın var oraya da hava müdahalesi şart,ayrıca Bitlis ve Bingöl'de yangın ihbarları var. Dolayısıyla çok hızlı şekilde yangın söndürecek ekipmanlara sahip olmaları gerekiyor' dedi.

Ağbaba,"İnsanlar makam araçlarına binmeyebilir, makam uçaklarına binmeyebilir, özel uçakları için fedakarlık edebilir. Bu yangınlar hem Akdeniz'de hem Ege'de hem Tunceli'de, Bitlis'de bir gerçeği ortaya çıkardı. Buradan bir çağrı yapıyoruz; Türkiye araçlarından vazgeçsin makam uçaklarından vazgeçsin. Her türlü lüks şatafat ertelenebilir. Ertelenmeyecek tek şey var Türkiye'nin ormanlarının kaderi ona bağlı, yangın söndürme uçakları ve yangın söndürme helikopterleri... Biz üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

 

"Üstümüze düşen görevi yapacağız"

Yangın söndürme alanına giderek alevler arasında kalan Ağbaba “Biz yangın söndürme alanına gidip gönüllülere destek olduk. Milletvekilinin görevi buradaki durumu kamuoyu ile paylaşmaktır ve sahadaki insanın dertlerine çözüm bulmaktır. Yangın söndürme görevli olan insanların kıyafetleri tamamlanmalıdır bu konuda üstümüze düşen görevi yapacağız" diye konuştu.

Bu arada Dersim’de Roj deresinde çıkan yangın ise rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılmaya devam ediyor.

Haber: Kenan Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim