• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C
  • Tunceli 28 °C

Mezitli Belediyesi, Hozatlı kadınları ağırladı

Mezitli Belediyesi, Hozatlı kadınları ağırladı
Hozat Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Asker Yavuzer ve Seyran Dilekçi, belediye bünyesinde çeşitli kurslara katılan kadınlarla birlikte Mezitli Belediyesi'ni ziyaret ederek birimleri gezdi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'la Down Kafe'de gerçekleşen kahvaltıda bir araya gelen kafile, Mezitli Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi, Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kütüphanesi, Soli Pompeiopolis Sütunlu Cadde, Mezitli Belediyesi Sanatevi, Kadın Üretici Pazarı gibi birimleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Başkan Tarhan'ı makamında da ziyaret eden kadınlar, bölgenin yöresel ürünlerinden ve el işlerinden çeşitli hediyeler sundular. Başkan Tarhan da kadınlara Mezitli'yi tanıtan çeşitli hediyelerin yanında belediyenin bastırdığı Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Nutuk' ve hikaye kitapları verdi.

Mezitli'yi ziyaretleri hakkında bilgi veren Hozat Belediye Meclis Üyesi Yavuzer, belediyenin çalışmalarını sosyal medya üzerinden yakından takip ettiklerini ifade ederek, "Bu çalışmaların ne denli büyük bir özveriyle ve başarıyla yürütüldüğüne canlı olarak tanık olmak ayrı bir heyecan verdi. Başkanımız Neşet Tarhan'a bize gösterdiği misafirperverlik için çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Mezitli Belediyesi ile kardeş şehir olmak istediklerini ifade eden Meclis Üyesi Dilekçi de "Başkanımız Neşet Tarhan ve ekibi bizi çok sıcak bir ortamda karşıladı. Biz bu birlikteliğin önümüzdeki süreçte artarak devam etmesini istiyoruz. Özellikle Başkanımız Neşet Tarhan'a kadınlara yönelik bu denli başarılı çalışmalar yaptığı için teşekkür etmek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ilçemize davet etmek istiyoruz" dedi.

Gerçekleştirdikleri çalışmaların Türkiye genelinde bilinir olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Başkan Tarhan ise "Biz sadece kadınlarımızın değil, tüm halkımızın mutlu olması için çalışıyoruz. Bu nedenle sloganımızı 'Mutlu Kent Mezitli' olarak belirledik. Ancak kadınlarımızın toplum içerisinde geri bırakılmış olması nedeniyle elbette pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Biz biliyoruz ki, kadını güçlü olan bir toplum asla yıkılmaz. Biz kadınımızı güçlendirerek, aslında toplumumuzu güçlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Özellikle Kadın Üretici pazarlarının çok önemli bir sosyal sorunun önüne geçtiğine dikkat çeken Tarhan, "Kadın Üretici Pazarı ekonomik bir olaydır, çünkü kadınlar kendi ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Sosyal bir olaydır, kadınlar toplumda ikinci planda kalmanın önüne geçerek eşit birey olma fırsatı yakalıyorlar. Siyasi bir olaydır, kadınlarımız özgüven kazanarak önemli yerlerde aday ve temsilci olacaklar. Bunun gibi pek çok nedenden ötürü Kadın Üretici Pazarı'nı çok önemsiyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim