• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 21 °C

Mersin Kadın Platformu: Gülistan Doku Nerede?

Mersin Kadın Platformu: Gülistan Doku Nerede?
Mersin Kadın Platformu, Kimi, neden koruyorsunuz?” diye sordu.

Mersin Kadın Platformu, Gülistan Doku için açıklama yaparak, "Gülistan’a ne oldu? Gülistan nerede? Suçluları kim, neden koruyor? Şüpheli erkekler elini kolunu sallayarak gezerken “Gülistan nerede” diye soranlar darp ediliyor, gözaltına alınıyor. Kimi, neden koruyorsunuz?” diye sordu.

Dersim’de 249 gündür kendisinde haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku için ailesi eylem düzenlerken, Mersin Kadın Platformu da, Gülistan Doku için Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bir araya geldi.

"Gülistan Doku nerde? Zaynal Abakarov tutuklansın" pankartı açan kadınlar adına açıklama yapan Ayşegül Göçmen, olayın şüphelisi Zaynal Abarakov’un hala yargılanmadığını ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Bu ülkede kadınlar ‘hayır’ dedikleri için her gün tanıdıkları ve tanımadıkları erkekler tarafından katlediliyor. Kaybediliyor ya da intihar ve kaza süsü verilerek ölümlerinin üstü örtülmeye çalışılıyor.” Göçmen, “Tüm bunlar yetmezmiş gibi erkekler devlet tarafından korunuyor. Erkek iktidardan, erkek yargıdan güç alan erkekler katliamlarına her gün yenisini ekliyor. Gülistan’ın bulunmasının ancak kadın dayanışması ve kadın mücadelesi ile mümkün olduğunu biliyoruz. Gülistan bulunana kadar, adalet sağlanana kadar bulunduğumuz her yerde “Gülistan nerede” demeye devam edeceğiz.”

Zaynal Abarakov ve üvey babası polis memuru Engin Yücer’in yargılanması talebiyle Dersim Seyit Rıza Parkı’nda oturma eylemi başlatan Doku’nun annesi Bedriye ve ablası Aygül’ün polis tarafından darp edilerek gözaltına alınmasına dikkat çeken Göçmen, “Hep birlikte sormaya devam edeceğiz. Gülistan’a ne oldu? Gülistan nerede? Suçluları kim  neden koruyor? Şüpheli erkekler elini kolunu sallayarak gezerken “Gülistan nerede” diye soranlar darp ediliyor, gözaltına alınıyor. Kimi, neden koruyorsunuz?" diye sordu.

Açıklama oturma eylemiyle sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim