• BIST 9720.46
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • Tunceli 28 °C

Meclis Üyesi Polat: Halka dayatmacı politika uygulanıyor

Meclis Üyesi Polat: Halka dayatmacı politika uygulanıyor
İlimiz genelinde hasarlı yapıların yıkımının ardından yapılan prefabrik konutların halkın ihtiyacını karşılamadığını belirten Mazgirt Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Polat, “Bu proje halka karşı dayatmacı bir politikayla yapılıyor” dedi.

Elazığ Sivrice’de meydana gelen deprem nedeniyle Tunceli merkez, Mazgirt ve Pertek İlçeleri ile bağlı bulunan köy, belde ve mahalleler 23.06.2020 tarihli 79333 sayılı karar ile genel hayatı etkililik kapsamına alınmıştı. Kararın ardından il genelinde bulunan yaklaşık 2 binin üzerindeki yapının hasar tespit çalışmaları tamamlanarak yıkıma başlandı. Ancak ortaya başka bir mağduriyet çıktı.

 

İHTİYAÇLARIMIZA CEVAP VERMİYOR

Mazgirt Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Polat, yıkılan yapıların yerine çelik konstrüksiyon yapılar inşa edileceğini ifade ederek, söz konusu yapıların halkın ihtiyaçlarına cevap vermediğini söyledi. Polat, “2 binin üstünde yapının yıkılması için karar verildi. Mazgirt’te birçoğu yıkıldı. Elazığ’da bitmiş konutları kontrol ettik. Alt yapısı ve devam eden yapıları kontrol ettik. Brüt 90 metrekare net 75 metrekaredir. Bizim için en büyük handikap bu konutların ihtiyaçlarımıza cevap vermiyor olmasıdır” diye konuştu.

 

HALKA DAYATMACI POLİTİKA UYGULANIYOR

Mustafa Polat sözlerini şöyle sürdürdü; “Son depremden sonra Elazığ’da da çelik konstrüksiyon yapılmaya başlandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüştük. İnisiyatif alamadıklarını belirtiyorlar. Projenin bu şekilde uygulandığını söylediler. Daire müdürlerinin elleri kolları bağlı. Bu proje halka karşı dayatmacı bir politikayla yapılıyor”

 

ELAZĞI’DA 179 BİN… TUNCELİ’DE NE KADAR?

“Ahırı çökenlere ahır da yapılacak. Biz sadece yapılan evlerin durumuna baktık. Ancak evler ihtiyaçlara cevap vermiyor. Teknik olarak eve ne çivi çakılabiliyor ne üstüne kat çıkılabiliyor. Elazığ’da hak sahiplerinden 179 bin lira alınıyor. Tunceli’de tahmini bu rakam 200 bini geçebilir. Çünkü üzerine nakliye fiyatı ekleniyor. Mesafeye göre fiyat çıkartıyorlar”

 

PREFABRİK EV İSTEMİYORUZ

“Biz bu prefabrik binaları istemiyoruz. Halk cebinden 179 bin yada 200 bin gibi bir rakamı devlete veriyorsa en azından güzel bir ev olması gerekir. Betonarme ev olması gerekir. Evler, kalabalık ailelerinin durumuna göre 3+1 olmalı. Metrekaresi yüksek olmalı. Çünkü parasını halk veriyor. Mazgirt’te 7 kişilik aileler var. Halk mağdur. Özellikle nüfusu kalabalık olan aileler mağdur olmuş durumda” diyerek sözlerini noktaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim