• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C
  • Tunceli 9 °C

Maçoğlu’ndan öğrencilere burs

Maçoğlu’ndan öğrencilere burs
Komünist Başkan” adlı kitabın telif gelirleri, ihtiyaç sahibi öğrenciler için Onur Toplumsal Tarih ve Kültür Vakfı’na bağışlandı.

Gazeteci Erdal Emre, Siyah Beyaz yayınları tarafından yayımlanan “Komünist Başkan” adlı kitabının telif gelirlerini, ihtiyaç sahibi öğrenciler için Onur Toplumsal Tarih ve Kültür Vakfı’na bağışladı.
Onur Toplumsal Kültür Vakfı’nın İstanbul’daki merkezinde düzenlenen birçok isim ve kuruluş katıldı. Etkinlikte konuşan Erdal Emre, “Başkan Fatih Maçoğlu ve yoldaşları Tüm Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde heyecanla takip ediliyor. Bu önemli çalışmaları kayda geçirip geleceğe bırakmak üzere bu kitabı kaleme aldık” ifadelerinde bulundu. “Komünist Başkan” kitabının kahramanı, TKP'nin Tunceli Ovacık Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu da etkinliğe katılan isimler arasındaydı.
Yön Haberin haberine göre; etkinlikte Plaket takdiminin ardından Erdal Emre ve Fatih Mehmet Maçoğlu Komünist Başkan kitabını imzaladı.
Etkinliğe TKP üyeleri de katılarak destek verdi.
Etkinlikte ilk sözü alan kitabın yazarı Gazeteci Erdal Emre, “Beş yıldır Ovacık’ta halkçı-devrimci yerel yönetim uygulamaları büyük başarı kazandı. Başkan Fatih Maçoğlu ve yoldaşları Tüm Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde heyecanla takip ediliyor. Bu önemli çalışmaları kayda geçirip geleceğe bırakmak üzere bu kitabı kaleme aldık. Geçen temmuz ayında yayınlanan kitabımız büyük ilgi gördü, görmeye devam ediyor” dedi.
Ovacık’taki halkçı-devrimci yerel yönetim çalışmalarının en önemli özelliklerinin birlikte üretmek, hakça paylaşmak, halkın ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitime katkı olduğunun altını çizen Erdal Emre, "bu anlayışa uygun olarak biz de kitabımızın telif gelirlerini öğrencilere burs olarak verilmek üzere Onur Vakfı ile paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.
Kitabı yayınlayan Siyah Beyaz Yayınları’na da teşekkür eden Erdal Emre, “Doların artmasıyla Türkiye’de kağıt krizi çıktı. Birçok yayınevi kitap basamaz hale geldi. Ancak Siyah-Beyaz Yayınları büyük bir fedakârlıkla kitabımızın tüm baskılarını yapıp, eksiksiz şekilde dağıttı” dedi.
“BAZI EKSİKLERİMİZ ELBETTE VARDI”
Erdal Emre’nin ardından Fatih Mehmet Maçoğlu söz alarak Ovacık Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin paylaşımlarda bulundu. Maçoğlu konuşmasında, gerçekleşen dönüşümün kolektif bir iradenin sonucu olduğunu belirtti. “Biz eksiklerimiz olduğunu bilerek daha iyi bir dünya olabileceğini göstermeye çalıştık” diyen Maçoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Öncelikle burada olduğum için çok mutluyum. Biz devrimciler bulunduğumuz alanda birlikte iş yapabilmeyi, yönetebilmeyi, ittifak yapabilmeyi stratejik olarak görürüz. Taktik olarak görmeyiz. Bazı eksiklerimiz elbette vardı. Ama doğruyu aramak için yola çıkmıştık. Sizlerle, dostlarımızla beraber bunu başardık. Tecrübelerimiz ve kolektif aklımız bize tüm Dersim’e talip olma cesareti vermiş oldu. Ovacık’ta biz birlikte öğrendik. Koca bir dünyanın küçücük bir parçasını değiştiriyoruz.”
İttifak görüşmeleri üzerinden çıkan tartışmalara ilişkin de düşüncelerini paylaşan Maçoğlu, “Bu süreç içerisinde dostumuz olarak gördüğümüz kurumlarla görüşmeler yaptık. Kimi dostlarımızla ittifak da yapmış olduk. Ancak ittifak yapmama kararına vardığımız görüşmelerimiz de oldu. Ama olsun biz dostuz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Erdal Emre ve Siyah Beyaz Yayınları adına Sedat Kaplan kitabın telif gelirlerini Onur Toplumsal Tarih ve Kültür Vakfı Başkanı Kemal Yılmaz’a teslim ettiler. Kemal Yılmaz da katkılarından dolayı Vakıf adına Erdal Emre’ye plaket sundu.
Fatih Mehmet Maçoğlu’nun plaketini ise Vakfın Kurucu üyesi Ahmet Cihan takdim etti.
Etkinliğin ardından Erdal Emre ve Fatih Mehmet Maçoğlu Komünist Başkan kitabını imzaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim