• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C
  • Tunceli 9 °C

Kurusipi Köyü maden tehdidi altında

Kurusipi Köyü maden tehdidi altında
Dersim’de Atatürk Mahallesi’ne bağlı Kurusipi köyünde 10 gün önce maden teknik arama(MTA) işaretleme yaptı.

Köylüler, “Maden arayacaklar ve doğamızı tahrip edecekler, köyümüzde maden çalışmasının yapılmasını istemiyoruz” diyerek tepki gösterdiler.

Dersim’de Atatürk Mahallesi’ne bağlı Kurusipi köyünde 10 gün önce maden teknik arama(MTA) işaretleme yaptı. Buna tepki gösteren Kurusipi köylüleri, yaşadıkları sorunları PİRHA’ya anlattı.

 

"MADEN DEMEK ÖLÜM DEMEKTİR"

Başlıca sorunlarının bu köye hiçbir zaman bir hizmetin gelmemesi olduğunu söyleyen Şeref Coşkun,“Temel sorunumuz su ve yol. Bu konuda hiçbir kurum bize yardımcı olmuyor. Yıllardan beri sorunlarımızı dile getirmemize rağmen hiçbir sonuca ulaşmadı. Yol ve su sorunu için devletin buna bir çare bulmasını istiyoruz” dedi.

Coşkun şöyle devam etti:

"10 gün önce fark ettik, önce sıradan bir şey zannettik. Sonra baktık MTA yazmışlar, maden arayacaklar doğamızı tahrip edecekler. Maden demek ölüm demektir. Bu da bizim yerimizden yurdumuzdan edilmemiz demektir. Bu çalışmanın durdurulması için her şeyi yapacağız ve buna izin vermeyeceğiz."

 

"DOĞANIN YOK OLMASINI İSTEMİYORUZ"

Doğanın yok olmasını istemediğini söyleyen Haskar Kılıçise “İnsanların, hayvanların yok olmasını istemiyoruz. Zaten azıcık suyumuz var, o da yok olacak. Bu insanlar, hayvanlar ne olacak yazık günah değil mi? Hayvanlardan süt, yağ ve peynir üretiyoruz geçimimizi böyle sağlıyoruz. Doğanın yok olmasını istemiyoruz. İşaretlemeler yapılmış ama ne için yapıldığını bilmiyoruz; diyorlar ki maden aramak için, ona da karşıyız. Suyumuz yıllardan beri yok. Biz belediyeye ve valiliğe başvurduk, su sıkıntımız var ama maden için geliyorlar. Peki su niye getirmiyorlar” diye konuştu.

Hatice Filiz de, “Çok mağduruz. Suyumuz yok, yolumuz yok, hayvanlarımız susuz. Bostan ekiyoruz, kuruyor. Belediyeye kaç yıldır söylüyoruz ama su getirmiyorlar” dedi.

PİRHA/DERSİM

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim