• BIST 9548.82
  • Altın 2495.156
  • Dolar 32.4895
  • Euro 34.5869
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • Tunceli 25 °C

Koronavirüsü sonrası inanç yerlerine ilgi azaldı

Koronavirüsü sonrası inanç yerlerine ilgi azaldı
Dersim’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle inanç yerlerini ziyaret eden insan sayısında azalma yaşanıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yüz binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüsü salgını birçok alanda etkisini göstermeyi sürdürüyor.

Yaz mevsimiyle birlikte yurtiçi ve yurtdışından gelen binlerce vatandaşın ziyaret edip kurbanlar kestiği ve dualar ettiği Düzgün Baba ziyaretgâhı, koronavirüsü salgını nedeniyle beklentinin altında ziyaretçiyi ağırlıyor.

Nazımiye ilçesinde bulunan ve vatandaşlar tarafından kutsal kabul edilen Düzgün Baba ziyaretgâhında gerekli tedbirleri alan Cem Evi Yönetimi, vatandaşların tedirginlik duymadan eski yıllardaki gibi ziyaret alanlarına gelmesini istiyor.

Nazımiye Cemevi Dedesi Cemal Can, her yıl binlerce yerli ve yabancı tarafından ziyaret edilen Düzgün Baba ziyaret alanın da koronavirüsü salgını sonrası yaşananlarla  ile ilgili konuştu.

Can, “Önceden her yıl ziyaretçi sayısı artıyordu ancak bu yıl virüs nedeniyle insanların ziyaretinde azalma var. İnsanlar korkuyor, buraya gelmekten değil yolda bu hastalığı kapmaktan korkuyor.30 gün önce 2 ya da 3 araba geliyordu şimdi artmaya başladı. Buradaki görevlilerimiz gerekli tedbiri alıyor. Gelen ziyaretçilerin ateşini ölçüyor, dezenfekte ediyorlar. Gerekli temizliği yapıyorlar ”dedi.

Cem Evi Yönetimi de insanların sağlıklı ve güvenli bir şekilde Düzgün Baba ziyaret alanına  ibadetlerini yerine getirmesi için gerekli önlemlerini almayı sürdürüyor.

Sinan Kırmızıçiçek, “Her yıl binlerce insan buraya geliyor, bu yıl hastalık çıktı, insanlar eskisi gibi burayı ziyaret etmiyor. Biz buraya hizmet eden insanlar gerekli tedbirleri aldık, dezenfektan ve temizlik anlamında. Gelen insanları bir arada oturmuyoruz, maske taktırıyoruz, tedbiri aldık insanlar rahat bir şekilde gelsinler”diye konuştu.

Düzgün Baba’yı ziyaret etmek için Bingöl’den gelen Ali Aba Eren adlı vatandaş, “Bu çok kötü bir hastalık, Cenabı allah, sultan Düzgün Baba bizi bu hastalıktan kurtarsın bu hastalığın kalkması için dua ediyorum”dedi.

Fatma Babayiğit, “İnsanlar korkuyor gelmiyor ama maske takıp korunarak gelirlerse rahat bir şekilde gelebilirler, insanlarımız iyidir gelsinler”şeklinde konuştu.

Haber: Kenan Korkmaz

coroan-sonrasi-inanc-yerlerine-ilgi-azaldi-(8).jpgcoroan-sonrasi-inanc-yerlerine-ilgi-azaldi-(2)-001.jpg

coroan-sonrasi-inanc-yerlerine-ilgi-azaldi-(7).jpgcoroan-sonrasi-inanc-yerlerine-ilgi-azaldi-(1).jpgcoroan-sonrasi-inanc-yerlerine-ilgi-azaldi-(11).jpgcoroan-sonrasi-inanc-yerlerine-ilgi-azaldi-(10).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim