• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 16 °C

Kongreye doğru Dersimspor

KENAN KANDİL

Dersimspor Kulübü 18 Temmuz 2022 tarihinde resmi sayfasında yaptığı açıklamayla kongre kararı aldığını kamuoyuna duyurdu.

Dersimspor yönetimi yaptığı açıklamada 23 Temmuz Cumartesi günü yapılacak kongrenin belediye konferans salonunda saat 10:00 - 12:00 saatleri arasında olacağını, çoğunluk sağlanamaması durumunda  30 Temmuz Cumartesi günü yapılacağı ifade edilerek kısa süreli halk deyimiyle oldu bittiye getirilen bir kongre olmasıydı.

18 Temmuz 2022 tarihli açıklamayla 23 Temmuz Cumartesi, 30 Temmuz Cumartesi günü olarak belirtilen süreler 5 ile 12 günlük sürelere sığdırılması neden/ niçin “çok kısa süreli” olması itibarıyla kamuoyunda soru işaretleri yaratmıştır.

Her yaptığı açıklamayla Dersimspor’a sahip çıkılması halinde görevi her zaman devir etmeye hazırlıklı olduklarını söyleyen Dersimspor yönetimi, benzer çağrısını yenileyerek Dersimspor sevdalılarına seslenip, "Dersimspor kulübüne sahip çıkmaya davet ediyoruz" şeklinde oldu/bitti çağrısı aday olacaklara fırsat tanınmayan bir çağrıdır.

Ancak tüm yapılan bu çağrılardan karşılık almayan Dersimspor yönetimi görev yapmak adına ekonomik olarak süreci götürmekte zorlanmaktadır.

18 Temmuz 2022 tarihli açıklama sonrasında 23 Temmuz ile 30 Temmuz Cumartesi günü gibi kısa süreler olarak belirlenmesi kamuoyunda oldu/bitti algısı yaratmaktadır.

Ekonomik kaynaklardan dolayı görev yapmakta zorlanan Dersimspor yönetimi, kongre kararı düşünülüyor iseler bunu aylar öncesinde kamuoyuna açıklayıp, duyurması gerekmez miydi ?

Halbuki aylar öncesinde kongre kararı duyurulmuş olsa idi, aday olacaklar bunu göre hazırlık ve projeler hazırlayarak kamuoyuna çıkar adaylıklarını açıklayabilirlerdi.

Ancak 5 ile 12 günlük kısa süreler arasında yapılacak kongrelerin Dersimspor kulübüne bir faydası ve getirisi de olmayacaktır. diye düşünüyorum.

Dersimspor’a gelecek her yeni bir aday ismin gerek düşünsel olarak, gerekse de maddi ve manevi olarak kulübün önünün açılması anlamına gelir.

Oldu, bittiye getirilen kısa sürelerle açıklanan kongrelerde kamuoyunun algısı farklı bir şekilde ortaya çıktığı gibi,  adaylarda da kısa süreli olan bu kongrelerde hazırlıksız olmalarında kaynak aday bile olamayacaklardır.

İşte bu bağlamda, kamuoyunda Dersimspor başkanlığına Dersimli İşadamlarında Hüseyin Şengezer’in ismi geçiyor olsa da, görev alacağı konusunda henüz karar vermediği şeklinde kulislerde konuşulanlar arasındadır..

Gelinen nokta itibarıyla bir kongre yapılıyor ise de, bari bunu da Dersimspor’a yakışır bir şekilde yapın artık!

Yazık etmeyin Dersim ismine, yazık etmeyin Dersimspor’a yazık etmeyin geleceğin gençlerine...

 

 

Bu yazı toplam 8831 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim