• BIST 9530.47
  • Altın 2474.131
  • Dolar 32.4547
  • Euro 34.6998
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 9 °C

Kök Hücrenizle Gençleşin

Dr.Eylem Acar

Yaş ilerledikçe özellikle yüz, boyun, dekolte bölgesi ve ellerimizde kırışıklık ve sarkmalar meydana geliyor. Özellikle sigara içen ve uzun süre güneşe maruz kalanlarda bu yıpranma daha şiddetli olur. Yüzdeki kırışıklar, boyun ve dekoltenin gençleştirilmesi, ellerin gençleştirilmesi, dudakların biçimlendirilmesi, sivilce izlerinin, hatta uzun süreli deri yaralarının ve izlerinin tedavisi için kullanılır.

Cildimizde kök hücre nasıl uygulanır?
Cildimizde en taze, hasarsız ve güneş görmemiş kulak arkası cildinden steril şartlarda mercimek tanesi büyüklüğünde doku alınır. Bu doku soğuk zincir ile özel laboratuvara gönderilir ve üretime alınır. Doku laboratuvar ortamında, cildin genç kalmasını sağlayan fibroblastlarına ayrılıp çoğaltılır. Çoğaltılan hücreler istenilen bölgelere tekrar enjekte edilir. Bu süreç kişiye göre değişmek ile beraber 4-6 hafta sürer. Elde edilen fibroblastlar 3′er hafta ara ile 3 kez 2 ml’lik dozlarda cilde enjekte edilir. 

* Etkileri ne zaman görülmeye başlar?

Kişiye bağlı olarak değişebilmekle birlikte ilk etkiler ilk enjeksiyondan hemen sonra da gözle görülebilir ama esas sonuç 3–4 hafta içinde görülür.

*Gençleştirmek için hangi alanlarda uygulanır?

Bu yöntemle yüzdeki kırışıklar ve derin olukların tedavisi, yüz ovalinin toparlanması, boyun ve dekoltenin gençleştirilmesi, ellerin gençleştirilmesi, dudakların biçimlendirilmesi, sivilce izlerinin, hatta uzun süreli deri yaralarının ve izlerinin tedavisi için kişinin kendine ait (otolog) canlı alt deri hücreleri (fibroblast) dolgu maddesi olarak kullanılır. Bu hücreler kollojen sentezleyerek derinin yeniden yapılanmasını sağlar. Alışagelmiş dolgu maddelerinden farklı olarak uzun etkili bir yöntemdir. Dolgu maddelerinin aksine kişinin kendi hücrelerinden elde edilen bir yöntem olarak, kişinin doğal güzelliğini ortaya çıkartmaya yardımcı olur, cildini yeniler.

*Herkese uygulanabilir mi?

Hiçbir zararı ve alerji riski yoktur, kalıcı ve uzun etkilidir, güvenlidir.

Nasıl sonuçlar elde ediliyor?

Yeni kollajen cildin kırışıklığının azalmasına, sarkmanın toparlanmasına ve sonuçta yıllara meydan okuyan yeni bir cilt görünümüne kavuşmamızı sağlar. Bu tedavi ile cilde verdiğimiz fibroblastlar kollajen sentezleyerek derinin yeniden yapılanmasını sağlar, bu da cildin pırıl pırıl olmasını sağlar.

 * Riskleri var mı?

Hasta için hiçbir risk oluşturmaz. Alerji riski yoktur. En güvenilir yöntemlerden biridir. Hastanın mimik hareketlerinde bir değişiklik yapmaz o nedenle sonuçları çok doğaldır.

 * Tedavinin etkisi ne kadar sürer?

Tedavinin etkisi yaklaşık 5 yıl devam eder. Alınan doku saklandığı için tekrarında tekrar bir işleme gerek yoktur ve hastanın kendi dokusundan tekrar hazırlanabilir.

* Etkileri ne zaman görülmeye başlar? Kaç yılda bir tekrar etmek gerekir?

Etkinliği birinci ay ile beraber görülmeye başlar ve hastayı yaklaşık 5 yıl kadar korur. İşlemin etkisi bitiğinde kişi 5 yıl önceki halinden daha iyi bir görüntü ile hayatına kaldığı yerden devam eder. İstenirse işlem tekrar yenilenebilir.

Sivilce izi artık dert değil
Sivilceler kadın erkek herkesin ortak derdi. Zamanında tedavi edilmeyen sivilceler yüzde izler bırakabilir. Özellikle ergenlik döneminde oluşan büyük ve iltihaplı sivilceler yanlış müdahalelerle derin izler oluşmasına neden olabilir. Kök hücreyle tedavisi ile sivilce izleri kaybolabilir. Kök hücre tedavisi cildin orta tabakasındaki sivilcelerin oluşturduğu hasarı onarır. Tedavide kullanılan fibroblastlar cildin orta tabakasında bu hasarı onaran maddelerin yapımını sağlar. Bu maddeler yeni ve sağlam hücrelerin oluşumuna yol açarak izleri tedavi eder.

*Hangi alanlarda kullanılır?

 * Cilt lekelerinde 

* Sivilce ve akne izlerinde 

* Cilt çatlaklarında

* Göz altı torbaları ve morluklarında 

* Kırışıklıklar ve ince çizgilerde

* Saç dökülmelerinde, saç köklerini yeniden canlandırmada

Bu yazı toplam 18200 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim