• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

Kılıçdaroğlu’na saldırı Dersim’de protesto edildi

Kılıçdaroğlu’na saldırı Dersim’de protesto edildi
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik düzenlenen saldırı, memleketi Dersim’de basın açıklaması ve oturma eylemi ile protesto edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde, hayatını kaybeden sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının katılmasının ardından, saldırıya uğraması Kılıçdaroğlu’nun memleketi Dersim’de tepkiyle karşılandı.
CHP İl örgütü, saldırıyı kınamak amacıyla Yeraltı Çarşısı üstünde siyasi partiler, sivil toplum örgütlerinin de aralarında olduğu binlerce kişinin katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.
Basın açıklamasını okuyan CHP Dersim İl Başkanı İrfan Bozkurt,  yapılan saldırının organize bir eylem olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Yapılan bu saldırı ne sıradan bir protestodur, ne de sıradan bir provokasyondur. Son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırının hedefinde ise ülkemiz demokrasisi, toplumsal birlik-beraberlik duygumuz ve iç huzurumuz bulunmaktadır. Saldırının azmettiricileri bellidir: Adına gazete denilen bir takım paçavralarda, kimler Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse; Bir takım operasyon kanallarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa; Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse; Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal’in “İki büyük eserimden biri.” dediği, Cumhuriyet Halk Partisi’ne kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bu saldırının altyapısını da hazırlayanlar onlardır.”
Bozkurt, “Bulanık suda balık avlamaya çalışanların son derece farkındayız. Buna fırsat vermeyeceğiz. Gün kızgın demiri soğutma günüyse herkes buna göre davranmalıdır. Şahsi menfaatler uğruna ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Bu saldırının ardından arkasındaki güçler ve azmettiriciler derhal ortaya çıkarılmalıdır”dedi.
Bu saldırının arkasındaki güçler ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılması gerektiğini ifade eden Bozkurt, “Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Kamuoyu vicdanı bir an önce rahatlatılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler ve saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı, daha önce sarf etmiş oldukları sözler de dikkate alınarak derhal istifa etmelidir”diye konuştu.
Açıklama,  5 dakikalık oturma eylemi ve ‘Soylu istifa’, ‘Hak hukuk adalet’ sloganlarıyla son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim