• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 11 °C

KHK'yla ihraç edildi, arıcı oldu (ÖZEL HABER)

KHK'yla ihraç edildi, arıcı oldu (ÖZEL HABER)
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Dersim'de öğretmenlik görevinden ihraç edilen Nermin Şen Bekmezci, arıcılık yaparak yaşamını sürdürüyor.

Olağanüstü halin (OHAL) ilan edilmesinin ardından çıkarılan KHK’yla Türkiye genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 10 bin 131 kişi meslekten ihraç edildi. Dersim'de de toplam ihraç edilen kamu personeli sayısı ise 152 oldu. 15 yıllık edebiyat öğretmeni Nermin Şen Bekmezci de ihraç edilenler arasında.

İhraçların ardından çok sayıda öğretmen ve memur işsiz kaldı. İşsiz kalanların bir kısmı yurt dışına çıkmak zorunda kaldı. Bekmezci ise zorluklara karşı mücadele edilebileceğini göstererek köyünde arıcılık yapmaya karar verdi ve 30 adet kovan ile arıcılığa başladı.

Yakınlarının desteği ile arıcılık işine başladığını söyleyen Nermin Şen Bekmezci, şöyle konuştu:

“2016 yılı 29 Ekim'de KHK’sıyla ihraç edildim. Ne yapabilirim diye düşündüm, bir alternatifti. Yaşam devam ediyor biz hayata devam etmek zorundayız. Bir anlamda baba mesleği olan hatta dede mesleği olan ve köyde arısı olan tek aileyiz. Karakovan yapılıyor, belli bir dönem bakılıyor. Ondan sonra petekler kapatılır kesinlikle arıya bakılmıyor. Tabi ben de küçüklüğümden beri babamla sürekli arılarla meşgul oluyorum. Arılara yabancı değilim. O zaman en bildiğim işten başlamalıyım diye düşündüm.

Arımızın yerine hazırladık. Ayılardan, domuzlardan korumak için elektrikli çitle çevirdik. Belli bir yatırım sonuçta. Ve böyle başladı bizim arıcılık serüvenimiz.”

"Arılarla birlikte hayata tutundum"

Bekmezci, "Bir kadın olarak tabi ki zorlukları oldu. Babamın desteği, dayımın desteği oldu. Akrabalarımız da var bu konuda iyi olan. Benim de özel olarak arıya ilgim olduğu için çok zor olmadı. Hayata bir yerinden tutunmak gerekiyordu. Ve arıcılık bu konuda en yakın alandı. Ama balımızı da çok özenerek yaptık, emek var işin içinde. Ve ben yenilmediğim sürece hayata bir şekilde hayat devam edecek. Böyle arılarla beraber hayata tutunduk. Aslında iyi de oldu benim için."

Kızının KHK süreci ile ihraç edilmesini kendilerini üzdüğünü ancak kızına destek olmaya devam ettiğini dile getiren  baba Mustafa Şen,"Benim kızım gibi birçok eğitimci, kamuda çalışan görevliler önce açığa alındı sonra da ihraç edildi. Ama inanın ki ben buna çok üzülüyorum. Bu ihraç edilenler özellikle FETÖ'den falan değil. Bunların hiçbir suçu, günahı yok. Bunlar sadece Eğitim-Sen’li sendikacı oldukları için ihraç edildi" diye konuştu.

 

khk-ile-ihrac-edildi-(2).jpgkhk-ile-ihrac-edildi-(3).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim