• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 9 °C

KESK’ten “İnsanca Yaşamak İstiyoruz!” mitingine çağrı

KESK’ten “İnsanca Yaşamak İstiyoruz!” mitingine çağrı
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, bölge mitinglerine ilişkin Dersim’de açıklama yaptı.

Sanat Sokağı’nda düzenlenen açıklamada söz alan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Emeğiyle geçim mücadelesi veren geniş halk kesimleri için hayatın her geçen gün daha fazla zorlaştığı bir süreçten geçiyoruz. İktidarın suni gündem yaratma çabaları ve çizilen pembe tablolar emekçi sınıfların, yoksullaştırılan halkın yaşadığı gerçeği perdelemeye yetmiyor. İşsizlik rekor üstüne rekor kırıyor ”dedi.

Gelir Vergisinin yüzde büyük bölümünün halkın cebinden çıktığını ifade eden Bozgeyik, “Adalet; gelir dağılımında, vergide, sokakta, mahkemede her yerde aşınıyor, yok ediliyor. Nüfusun yüzde 1’lik kesimi ulusal servetin yüzde 54,4’ünü elinde tutarken,  en düşük gelire sahip yüzde 20’lik kesimin toplam gelirden aldığı pay ise sadece yüzde 6’da kalıyor. Az kazanandan çok, çok kazanandan az vergi politikası sürdürülüyor. Hem dolaylı vergilerin hem doğrudan vergilerin yükü biz bordrolulara yıkılıyor. Toplam vergi gelirlerinin yüzde 70’i oluşturan dolaylı vergiler de Gelir Vergisinin yüzde doksanı da bizim cebimizden çıkıyor”şeklinde konuştu.

Yoksulluğun her geçen gün can almaya devam ettiğine de dikkat çeken Bozgeyik, “Rakamlar, veriler bir yana. “Tünelin sonundaki ışık büyümeye başladı” masalları anlatılan 2019’un Türkiye’sinde işsizlikten, yoksulluktan bunalan insanlarımız canlarına kıyıyor. Kapılarında “Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin“ yazan, yoksulluğun sindiği evlerden cansız bedenler çıkarılıyor. İşsizliğe, yoksulluğa çare üretmekle görevli olanlar ise çareyi internetten siyanür satışını yasaklamakta arıyor.

Bu ağır koşullara rağmen ücretine zam istemek, hak istemek, adalet istemek hainlik(!) olarak görülüyor, en meşru talepler gözaltı ve tutuklamayla karşılık buluyor. Öte yandan bir gecede çıkartılan KHK’lerle ihraç edilen kamu emekçileri, seçilmişlerin yerine atanan kayyumlar tarafından işlerine son verilen belediye çalışanları ve aileleri açlığa mahkûm ediliyor”dedi.

Bozgeyik konuşmasının sonunda, “KESK olarak bütçe hakları ellerinden alınan, krizin faturası üzerlerine yıkılmak istenen, anti demokratik uygulamalardan nasibini alan emek ve demokrasi güçleriyle birlikte önümüzdeki bir aylık süreçte yoğun bir mücadele programı hayata geçireceğiz. 8 Aralık İstanbul’da “İnsanca Yaşamak İstiyoruz!” mitingi ile bunun ilk adımını attık. 21 Aralık’ta Mersin’de, 22 Aralık’ta Diyarbakır’da ve 11 Ocak 2020 tarihinde İzmir’de bölge mitinglerini hayata geçireceğiz. Tüm emekçilere, emeğin dostlarına, demokrasi güçlerine bu mitinglere katılmaları için buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz.”diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim