• BIST 9645.02
  • Altın 2418.361
  • Dolar 32.546
  • Euro 34.665
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 13 °C

KESK’ten açıklama

KESK’ten açıklama
KESK Dersim Şubeler Platformu, açığa alınan üyelerinin işlerine geri dönmesi için gerekenin yapılmasını istedi.

Konu ile ilgili KESK Dersim Şubeler Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“On binlerce kamu emekçisi açığa alınmış, binlercesi memuriyetten atılmış, on binlerce kişi gözaltına alınmış ve binlercesi tutuklanmış bir cemaatin eseri olan uygulama ve politikalara yönelik hala en ufak bir değişimin olmaması ortada gerçek anlamda bir mücadelenin olmadığını göstermektedir.

“Hal böyle iken “Kandırıldık, bilmiyorduk” denilerek suçtan muaf olunamaz. Bu durum en başta hukuka ve mevcut yasalara aykırılık teşkil etmektedir.Hatırlatmak isteriz ki, Konfederasyonumuz yönetici ve üyelerine yönelik özellikle 2009-2013 yılları arasında “örgüt üyeliği” iddiasıyla soruşturma ve dava açan polis, savcı ve hâkimler terör örgütü üyeliğinden tutuklanmışlardır.Ancak bu davalar hala düşürülmediği gibi muhalif kurumlara yönelik kriminalize etme yaklaşımlarından da vazgeçilmemiştir.”

Komisyonların hiçbir gerekçe göstermeden sadece tebliğ etmeler yoluyla insanların gelecekleri hakkında bir çırpıda karar verebildiklerine dikkat çekilen açıklama şöyle sürdürüldü:

“Kanun Hükmünde Kararnamelere dayanarak kamu emekçilerinin açığa alınmaları ya da tümüyle memuriyetlerine son verilmelerinde iş çığırından çıkmıştır. Daha önce Başbakanlık bünyesinde ve Bakanlıklardan üst düzey temsilcilerinden oluştuğu söylenen komisyon eliyle yapılan açığa almalar bugünlerde illerde İl Olağanüstü Hal Bürolarında oluşturulan komisyonlar aracılığıyla yapılmaktadır. Komisyonlar hiçbir gerekçe göstermeden sadece tebliğ etmeler yoluyla insanların gelecekleri hakkında bir çırpıda karar verebiliyor. Giderek darbe bir gerekçeye dönüşmüş, idarelerin tasvip etmediği, beğenmediği, siyasi iktidar yandaşı olmayan tüm kesimler “darbeci” nitelemesiyle topun ağzına girmiş durumdadır. Darbe girişimi bahane edilerek AKP ajandasında geçmişten bugüne var olagelen kamunun tasfiyesi politikalarına hız verilmesini kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.”

Konfederasyonlarına ve bağlı sendikaların tüm darbelerde en çok saldırıya maruz kalmasına, Cemaatin hedef tahtasında olmasına rağmen 15 Temmuz sonrasında sendika üyeesi toplam 452 kişi işten el çektirildiğini 6 kişinin ihraç edildiğini 10 kişi ise  tutuklandığı belirtildi.

Cemaate yıllarca kol kanat gerenlerin ve  onunla ortaklık yapanların en ufak bir hesap vermediğinin ifade edildiği açıklamada şöyle sürdürüldü:

“Cemaatin her türlü saldırısına maruz kalan Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımız üyelerinin açığa alınması asla kabul edilemez. Bu uygulamalara karşı üyelerimizi yalnız bırakmayacağız. Bu puslu havayı fırsat bilerek ekmeğimize, işimize, aşımıza, geleceğimize yönelik geliştirilen saldırılara fiili, meşru ve örgütlü mücadele ile cevap vereceğiz.Munzur Üniversitesinde açığa alınan Doç.Dr.Candan BADEM ,Doç.Dr.Veysel DEMİR,Tunceli Devlet Hastenesinde VHKİ Ümit OĞUZ,Orman İşletme Müdürlüğünden ULAŞ ATEŞ  açığa alınmışlardır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Suat ER tutuklanmıştır. Açığa alınan üyelerimizle ilgili kararlar geri alınmalı, üyelerimizin işlerine dönmeleri sağlanmalıdır.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim