• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 5 °C

KESK Dersim Şubesi'nden "Toplu Sözleşme" açıklaması

KESK Dersim Şubesi'nden "Toplu Sözleşme" açıklaması
KESK Dersim Şubeler Platformu, Toplu Sözleşme süreci ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK Dersim Şubesi’nde düzenlenen  basın açıklamasını okuyan BES Şube Başkanı Özcan Gürtaş,"Hükümet  kamu emekçilerinin ve kamu emekçileri emekliklerinin 2018-2019 yıllarına ilişkin maaş artışı teklifini sundu. Hükümet konfederasyonlardan ve sendikalardan toplu sözleşme tekliflerini en geç 24 Temmuz’a kadar teslim etmelerini istemiştir. KESK ve diğer konfederasyon ve sendikalar toplu sözleşme tekliflerini 24 Temmuz’da Devlet Personel Başkanlığı’na vermiştir. 24 Temmuz’dan beri kamuoyu konfederasyonların ve sendikaların toplu sözleşme teklifinin içeriğinden haberdardır. Ancak hükümetin teklifini tam 21 gün sonra, dün öğrenebilmiştir. Oysa özgür, evrensel toplu pazarlık ilkeleri gereği hükümetin teklifini en geç toplu sözleşme görüşmelerinin başladığı 01 Ağustos’ta sunması gerekiyordu. Bunun yerine uyuşmazlık durumunda devreye girecek olan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süresi hariç 3 hafta ile sınırlı görüşmelerin iki haftası hükümetin teklifinin beklenmesi ile tüketilmiştir"dedi.

Gürtaş açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kamu İşveren Heyeti teklifi her şeyden önce ciddiyetten yoksun, 3 milyon kamu emekçisi ve 2 milyon kamu emekçisi emeklisi ile dalga geçen bir tekliftir. Hükümet, açlık sınırının 1.700, yoksulluk sınırının 4.955 TL’ye dayandığı koşullarda aileleri ile birlikte 20 milyonu bulan geniş bir kitleye “sefalete devam” teklifi yapmıştır"diye konuştu.

TİS sürecinin adaletli yürütülmediğini dile getiren Gürtaş, “Hükümetin sunduğu sadakaya kapalıyız. Sadaka değil hakkımız olanı istiyoruz! İş güvencemizin KHK rejimleri ile ortadan kalktığı demokrasi ve adaletin sorgulandığı OHAL in yönetim biçimi haline geldiği böyle bir dönemde TİS sürecinin zaten adaletli yürütülemeyeceği ortadır. Hükümet her zaman olduğu gibi tüm bu olumsuz koşulları fırsatta çevirip emekçilere adeta sefalet vaad ediyor. Konfederasyonumuz en düşük maaş alan kamu emekçisinin maaşının yoksulluk sınırına çekilmesini talep etmiş bu tutarın  eş, çocuk, kıra, yakıt yardımı hariç 3450 tl ye çıkarılmasını talep etmiştir. Ancak hükümet emekçilerin karşısına bir kez daha sefalet teklifi ile çıkmıştır. Hükümetin sefalet teklifine karşı tüm kamu emekçilerini ortak mücadeleye çağırıyoruz”diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim