• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 5 °C

KESK: 15 Aralık'ta krizin yükünü reddetmeye çağırıyoruz

KESK: 15 Aralık'ta krizin yükünü reddetmeye çağırıyoruz
KESK Dersim Şubeler Platformu, kuruluşlarının 23'üncü yılı dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.Şube binasında gerçekleşen toplantıda konuşan KESK Dersim Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mazlum Doğan, örgütlü mücadele ile kurulan KESK'in insanca yaşam mü

Bunun için emeği ile geçinen, krizden etkilenen, baskı koşullarına tepki duyan yurttaşlara seslenen Doğan,  tüm kesimleri 15 Aralık Pazar günü saat 13:00'da Uğur Mumcu Meydanı’nda krizin bedelini emekçilerin ödememesi talebiyle yapacakları mitinge çağrı yaptı.
KESK’in sendikal harekette kadınların eşitlik, özgürlük mücadelesinin yüzü olduğunu da söyleyen Doğan, “KESK, faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, dinci gericiliğe karşı laiklik, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği için mücadele eden kamu emekçilerinin sesidir. KESK, kökleri toprağın derinliklerine inen ulu bir çınarın bilgeliğidir. KESK’in tarihi Türkiye’de demokratik hak ve özgürlükler mücadelesinin tarihi ile bütünleşerek iç içe geçmiştir. Encümen-i Muallim’den TÖS’e TÖB-DER’e, TÜM-DER’e, TÜS-DER’e ulaşan, 12 Eylül karanlığını yırtanların tarihi KESK’in, KESK’lilerin tarihidir.”diye konuştu.
Doğan, “KESK, bugün OHAL’den daha ağır koşullarda bir kez daha saldırıların odağında.  Bir kez daha açığa almalarla, ihraçlarla, sürgünlerle, baskı ve şiddet politikaları ile emek ve demokrasi mücadelemizi bastıracaklarını sananların hedefindeyiz. Temel hak ve özgürlükler mücadelesi yürüten, emeğin en yüce değer olduğuna inanan ve bunu yaşamlarıyla da kanıtlayan onlarca üyesini kurulduğu yıllarda faili meçhullerde yitiren KESK’in, bugün de aynı zihniyet ve ideolojiden beslenen iktidarın talimatıyla binlerce üyesi ihraç edildi, binlercesi açığa alındı. Gözaltı, tutuklamalar, soruşturmalar, cezalar tüm hızıyla devam ediyor”dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim