• BIST 8963.51
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Tunceli 10 °C

Kepenk kapatan esnafa soruşturma açıldı

Kepenk kapatan esnafa soruşturma açıldı
Dersim'de Yaşanan çatışmaları protesto etmek amacıyla kent merkezindeki esnaf kepenk kapattı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların huzur ve güven ortamı içinde yaşamalarının, devletin asli görev ve sorumluluklarından olduğu belirtildi.

Kamu düzeninin unsurları arasında yer alan güvenlik, esenlik ve genel sağlık ihtiyacının güvence altına alınmasının önem arz ettiği anlatılan açıklamada, "Güvenlik, esenlik ve genel sağlık ihtiyacının güvence altına alınması için devletimizin çabaları yanında vatandaşlarımızın da hukuk kurallarına uygun şekilde davranmaları en büyük gücümüzdür. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarının aksama ve sıkıntı olmaksızın idamesine ilişkin her türlü tedbiri alma yetki, görev ve sorumluluğu ise şüphesiz kamu idarelerine aittir." bilgisi aktarıldı.

Açıklamada, esnafın kentte kepenk kapatmasına işaret edilerek, "İlimizde yürütülen güvenlik operasyonları ve benzeri hususlar bahane edilerek zaman zaman iş yerlerinin çeşitli provakatif ve yasa dışı saik ve yönlendirmelerle toplu olarak kapatıldıkları gözlemlenmiş ve tespit edilmiştir. İşyerlerinin toplu biçimde kapatılmasının halkın günlük yaşamını sürdürmesini zorlaştırarak huzur ve sükûnunu bozduğu, kişilerin güvenlik, dirlik ve esenlik içinde günlük ihtiyaçlarını sağlamak suretiyle sağlıklı yaşamasını önemli ölçüde zafiyete uğrattığı tespit edilmiştir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Kentte, iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığına değinilen açıklamada, "Kamu düzeninin korunması için mevzuat hükümleri ile 5326 sayılı 'Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi hükmü gereğince ilimizdeki işyerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklanması, aksine davranılması halinde mevzuat çerçevesinde adli ve idari işlemler yapılması uygun görülmüştür. Bu kararın ilanen tüm vatandaşlar ile kamu kurum ve kuruluşlarına tebliğ edilmesi Valilik makamının 21 Ekim 2016 tarih ve 2016/983 sayılı olurları ile uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim