• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 9 °C

Kemal Kılıçdaroğlu Pertek Köprüsü vaadini açıklayacak

Kemal Kılıçdaroğlu Pertek Köprüsü vaadini açıklayacak
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 Eylül’de Elazığ’da Pertek Köprüsü vaadini açıklayacağını bildirdi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan ve Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik Pertek Köprüsünün yapımıyla ilgili bir kez daha basın açıklaması düzenledi. Pertek köprüsünün CHP iktidarı döneminde yapılacağını kaydeden Erol, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 20 Eylül'de Elazığ’da yapacağı grup toplantısında Pertek köprüsünün yapılacağı müjdesi vereceğini açıkladı.

PERTEK KÖPRÜSÜ ORTAK BİR DEĞERDİR

Pertek köprüsü hem Elazığ için hem Tunceli için ortak bir değer olduğunu belirten Gürsel Erol, "Bölgenin gelişebilmesi için lojistik hizmetlerin getirilebilmesi için, hizmet sektörünün artması için, turizm sektörünün farklılaşması ve artması için hem Tunceli hem Elazığ için büyük bir projedir. Bu proje ile biz Tunceli milletvekilimiz Polat Şaroğlu ile birlikte takipçisi olacağız. Önümüzdeki ay Meclis'te bütçe görüşmeleri başlayacak, biz bu projenin gerçekleşmesi ile ilgili genel başkanımız kamuoyunda bunu açıklayacak. Yatırım programına alınmasına yönelik, bütçe görüşmesine gündeme getireceğiz. Pertek köprüsünün takipçisi olacağımız konusunda kamuoyunu bilgilendireceğiz." dedi.

İKTİDAR PERTEK KÖPRÜSÜNÜ YOK SAYIYOR

Pertek köprüsünü her bütçe görüşmesinde gündeme taşıdıklarını ifade eden CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, ticari kaygılarla Osman Gazi Köprüsünü yapıp 5'li çeteye para kazandırırken, Pertek Köprüsü Projesinin inatla yok sayıldığını söyledi. Şaroğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bütçe görüşmelerinde Pertek köprüsünü gündeme getiriyorum. Bununla ilgili birkaç defa basın açıklaması yaptık. Buradaki insanların çilesini gösterdik. Maalesef bugün gördüğünüz gibi burada insanlar sıra bekliyor, 2,5-3 saat sıra bekliyorlar. 2 tane feribot bakıma alındı. Bu çileyi arttırıyor. Ama maalesef sürekli gündeme getirmemize rağmen iktidar bunu görmüyor, görmemeye devam ediyor. Başka yerde ticari kaygılarla yapılan, parayı beşli çeteye kazandırmak için yapılan Osmangazi Köprüsü’nü yapan iktidar, burada gerçekten Akdeniz'i Karadeniz'e bağlayan, ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayabilecek bir projeye inatla yok diyor. Ve defalarca kendilerine gelip burada söz vermesine rağmen; çünkü hem Cumhurbaşkanımız kendisi söz verdi hem de Binali Yıldırım başbakanken gelip Tunceli merkezde köprü sözü verdi. Ama maalesef ne köprümüz oldu ne de Karadeniz'e bağlayacak, aynı zamanda Tunceliliye bütün lojistik desteği sağlayacak, Erzincan yolunu da maalesef yapmadılar. Her defasında sorduğumuz zaman 'proje aşamasında, yapıyoruz, bugün ihaleye çıkacağız, bu aşamada' deyip yalnızca sorduğumuz soru önergelerini bu cevaplarla geçiştiriyorlar. Biz de burada vatandaşımızın çilesini gösterebilmek için sayın vekilimle birlikte sürekli Meclis'te gündeme getirdik, getirmeye de devam edeceğiz." ANKA

kemal-kilicdarogu-pertek-koprusu-vaadini-aciklayacak-(10).jpgkemal-kilicdarogu-pertek-koprusu-vaadini-aciklayacak-(11).jpgkemal-kilicdarogu-pertek-koprusu-vaadini-aciklayacak-(12).jpgkemal-kilicdarogu-pertek-koprusu-vaadini-aciklayacak-(8).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim