• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 13 °C

Kazansak da sevinemiyoruz, çünkü goller de yiyoruz

KENAN KANDİL


 

Dersimspor kendi sahasında oynadığı Çınar Belediyespor ile 0- 0 deplasmanda oynadığı Dilege A.Ş Fırat Üniversitesi GSK 2 – 3 yine kendi sahasında oynadığı Karlıova Yıldırımspor’u da kolay gibi görünen müsabaka sonunda 4 – 3'lik bir skorla yenmeyi başardı.

Karlıova Yıldırımspor müsabaka öncesinde Dersimspor resmi sayfasına yaptığım yorumda “Bu kadro her takımı yener. Dersimspor’un Karlıova’yı yenmesi beklenen bir sonuç olacaktır" şeklinde yorum yaparak kolay bir maç olacağı tahmininde bulunmuştum. Beni bu yoruma iten, Dersim gezimde Atatürk stadyumunda izlediğim futbolcuların idmanlarındaki güçlü ve ayakta kalabilen bir takım görüntü vermesi bende bu izlenimi yaratmıştı.

Ancak tek eksiklik güçlü ve ayakta kalabilen bir takımın sonuca varmayan idmanları, benim aklımda soru işaretleri bırakıyordu.

Nitekim düşündüğüm gibi olmuş olmalı ki, Dersimspor’un Çınar Belediyespor ile Dersim’de  oynadığı karşılaşmada fırsatları değerlendirmeyen bir takım görüntü vermesi ile 0 – 0'lık sonuçla, sonuç alınmamış ve bu sonuçla deplasmanda Dilege A.Ş Fırat Üniversitesi GSK maçına çıkılmış 2 – 3'lik skorla da sonuca gidilmemişti.

Dilege A.Ş Fırat Üniversitesi GSK Müsabakası sonrasında Dersimspor’un3. Hafta oynayacağı Karlıova Yıldırımspor müsabakasında mutlak galibiyetle ayrılacağına oldukça inançlıydım ve bu inancım beni yanıltmamış ve 4 – 3 lük galibiyetle sonuca gidecek, bir sonuç alınmıştı.

Dersimspor her geçen gün iyiye giden bir takım izlenimi yaratarak yoluna devam ediyor ise de tek sorun goller de atıyoruz, goller de yiyoruz. Oynadığı 3 karşılaşmada 6 gol atarak güzel bir takım görüntüsü veren Dersimspor kulübünün, basit 6 gol yiyerek sonucun güzelliğini bozan bir takım görüntüsü de vermiştir.

Sorunun kaynağı defans olarak görünse de, rakiplerin Dersimspor’un orta sahası yokmuş gibi defansla karşı, karşıyakalan ve defansı da geçip, kaleciyle karşı, karşıya kalarakbasit goller yiyen bir takım görüntüsünü rakip teknik adamlar çözmüş olmalı ki bu zayıf nokta üzerinde Dersimspor kalesinde basit goller bulmaktadırlar.

Basit goller yiyen bir takım görüntüsü veren Dersimspor’un bu yapıdan kurtulması için teknik heyetin gerekli tedbirleri alması bir görevdir. Teknik heyetin özellikle orta saha ve defans üzerinde ağırlıklı olarak kafa yorarak basit goller yiyen bir takım görüntüsünden kulübü kurtarmalıdır.

Dersimspor’un orta sahadaki ve defansta ki sorununu çözdüğü takdirde kayıpsız bir şekilde bu sonuca ulaşabileceği açık olup, sonuç alabilecek bir kadrosu da vardır ve yapılan 3 transfer sonrasında kadro daha da güçlendirilmiştir.

 Teknik heyet defanstaki ve orta sahadaki hastalıklı sorunu çözdüğü takdirde Dersimspor’un rakibi, Dersimspor olacaktır.

3 haftalık maç sonrasında yükseliş trendi içinde olan Dersimspor Kulübünün 4. hafta oynayacağımız Kovancılarspor maçında da bu trendi bir üst aşamaya taşıyarak kazanağına inancım tamdır.
 

Bu yazı toplam 2227 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim