• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 22 °C

Kayıp kardeşleri arama çalışmaları devam ediyor

Kayıp kardeşleri arama çalışmaları devam ediyor
Dersim’de Munzur Vadisi Milli Parkı'nda kaybolan 2 kardeşi arama çalışmaları sürüyor. Vali Mehmet Ali Özkan da devam eden arama çalışmalarını yerinde inceledi.

AFAD ve Jandarma ekipleri kaybolan Mehmet ve Bozkurt Aydemir kardeşlerin bulunması için hem suda hem de karada çalışma başlattı.

İki  kardeşin kaybolduğunun duyulmasının ardından Elazig”ın Palu ilçesinde yaşayan yakınları da Dersime gelerek çalışmalara destek verdi.

Dersimde özel bir doğalgaz şirketinde çalışan Elazığlı kardeşler Mehmet ve Bozkurt Aydemir kardeşler 13 Eylül 2020 tarihinde Munzur Vadisi'nde dağ sarımsağı aramaya çıktı ve bir daha kendilerinden haber alınamadı.

Araçları Munzur Vadisi Milli Parkı'nda park halinde bulunan kardeşleri, arama çalışmaları hem suda hemde karada AFAD, Jandarma ve Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı ekiplerin desteğiyle bugünde devam etti.

Aydemir kardeşlerin amcası Resul Aydemir, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kaybolan kişiler benim yeğenlerim 3 gündür kayıplar. Bulunması için ekipler yoğun çaba gösteriyorlar. Bizim şüphelendiğimiz ve kaygılandığımız bir durum yok”dedi.

Bilal Aydemir,” Tunceli'de doğalgaz işini yapıyorlar. Eve dönerken dağ sarımsağı toplamak amacıyla burada arabasını  park edip durmuşlar, hangi yöne gittikleri belli değil. Artık suya mi kapıldılar, hayvanlar mi saldırdı yoksa terör mü kaçırdı bilmiyoruz çalışmalar devam ediyor “şeklinde konuştu.

Vali Özkan'ın da takip ettiği arama çalışmalarına ilişkin valilikten yapılan açıklamada: "13 Eylül 2020 tarihinde Munzur Vadisi'nde dağ sarımsağı aramaya çıkan ve söz konusu tarihten bu yana kendilerinden haber alınamayan 2 vatandaşımızın arama çalışmaları, Jandarma, AFAD, AFAD gönüllüleri, yerel dağcı ekipleri, Elazığ su altı arama ekipleri, civar köylerde bulunan vatandaşlarımızın katılımıyla, İHA, drone, helikopter, su üstü botları ve devletimizin tüm imkanlarıyla aralıksız olarak sürmektedir" denildi.

kayip-kardesleri-arama-calismasi-(1).jpgkayip-kardesleri-arama-calismasi-(2).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim