• BIST 9524.59
  • Altın 2486.44
  • Dolar 32.5543
  • Euro 34.6727
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 13 °C

KARAMBOLDEN GELEN GALİBİYET

KENAN KANDİL

Malatya Yeşilyurt Belediyespor’un, Kahramanmaraş İstiklalspor karşısında beraberliği sonrasında Dersim’de oynanan 12 Bingölspor karşılaşması, Dersimspor açısında önemli bir karşılaşmaydı.

Beraberliğin bile yenilgi olacağı bu karşılaşmadan mutlak galibiyetin şart ve gerekli olduğuydu.

Bu tablo ile Pazar günü Dersim’de oynanan 12 Bingölspor karşılaşmasında 2 – 1 lik galibiyetle sonuçlanmış olsa da takım negatif bir oyun ortaya koyarak karambolden bir galibiyetle halk deyimiyle beraberlik ve mağlubiyet alınma kaygısının ortadan kalkmasıyla, umutlu bir gelecek haftaya doğru taraftarların yüreğine su serpmiştir.

Dersimspor, karşılaşmanın başlamasıyla birlikte maçın ilk 11. Dakikasına kadar kanatları iyi kullanması ile istenilen verimi alarak, sonucu da kanatlarından geliştirdiği ataklarla ilk golü buldu.

Amma ve Lakin Dersimspor ilk 11. dakika golü sonrasında oyundan koparak, duraklama içine girip, kalesinde gördüğü gollük pozisyonları kaleci Gökhan Zirekli’nin kurtarışlarıyla önlemiştir.

45 + kadar direnen kaleci Gökhan Zirekli 12 Bingölspor’un ilk yarı son dakika golüne engel olmamıştır.

İlk yarının ilk 15 dakikasını, ikinci yarıdaki oyunu ile de tekrar eden Dersimspor takımı, aradığı golü kanatlardan geliştirdiği atakla karambol sonucundan bulmuştur.

İkinci gol sonrasında ilk yarıdaki gibi duraksamayı yeniden yaşayan Dersimspor takımı, üstünlüğü rakip takıma kaptırarak kalesinde zor anlar yaşamıştır.

Ligin başından beri ısrarla altını çizdiğim gazetemdeki yazılarımda da belirtmiş olduğum kanatları kullanan Dersimspor’un sonuca daha yakın ulaşabileceği konusuna değinmiştim.

Dönemin teknik direktörü Bülent Güllü ile geçmişte bunun güzel örneklerini Can Göksuzoğlu ile Özgür Dükme gibi futbolcularla kanatları iyi kullanarak, oyun üstünlüğünü hep elinde tutan Dersimspor takımı, galibiyetin yakın tarafı olarak liderlik zirvesinde hiç kopmadığı gibi, şampiyonlukları da halk deyimiyle kıl payı misali kaçırmıştı

Bu bağlamda Kanatları kullanan Dersimspor takımı, hedefe hep yakın taraf olmuştur.

Bu bağlamda, Dersimspor takımını geçmişte de çalıştıran teknik direktör Bülent Güllü, Dersimspor takımının özelliklerini bilen bir teknik adam olarak kanatları çalıştıracak önlemler üzerinden ısrarla durmalıdır.

Kartal gibi, kanatları güçlü bir Dersimspor takımı yaratıldığında, ancak o zaman yüksek zirvelerde buluşur.

Neyse Ki,12 Bingölspor’u kırk bir kanatla da olsa karambolden galibiyeti alarak haftayı kayıpsız kapatıp, zirveye yakınlaştık.

 

 

Bu yazı toplam 19252 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim