• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 21 °C

Kanatlanan Dersimspor’un uçma denemeleri

KENAN KANDİL

 

07 Aralık 2021 tarihli Dersimspor - Bismil 1936 GSK müsabakasına ilişkin gazetemizdeki makalemde “Hastalıklı gibi görünen orta saha ile kanat oyuncuları arasında ki uyumsuzluktan kaynaklısağlı, sollu kanatları kullanmayan bir Dersimspor vardı.” şeklinde eleştirmiş, “Hastalıklı gibi görünen orta saha, kanat uyumsuzluğu çözülmesi gereken önemli acil bir sorun olup, bu sorunun çözülmesiyle birlikte beklediğimiz Dersimspor’u bulabiliriz.” şeklinde sorunun çözülmesi gerektiği yönünde Uğur Kuşakçı yönetimindeki eski teknik heyeti uyararak  “Kanatları olmayan bir Dersimspor'un uçamayacağını” belirtmiştim.

Gazetemizdeki makalem sonrasında Dersimspor yönetimi bekleneni vermeyen teknik direktör Uğur Kuşakçı ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırmış yerine eski Elazığ Yolspor teknik direktörü Ferit Yeğit’i takımın başına getirmişti.

Yeni teknik direktör Ferit Yiğit, İlk sınavını grupta liderlik mücadelesi veren 12 Bingölspor karşısında vermiş olup, müsabakayı seyircisiz dezavantajına rağmen 2 – 0 skorla yenerek, Dersimspor’u puan sıralamasında 2. sıraya yerleştirmiştir.

Ancak bu tabloya rağmen Dersimspor, 12 Bingölspor karşısında orta saha kanat denklemi kurulmuşsa da sonuca etki edecek nitelikte olmamıştır. Bir diğer deyişle 12Bingölspor karşısında kanatlarını çırpan Dersimspor, uçma denemesini daha başaramamıştır. Teknik heyetin takımın bu yönde olan eksikleri gideren hazırlıklarla, takımı uçuracak sorunu çözmesi gerekir.

Sağlı, sollu kanatlarını çırpan ve uçan bir Dersimspor,  kanatlanıp, uçtuğunda amacına ulaşabilir. Dersimspor, 12 Bingölspor karşısında görünen odur ki, penaltılar dışında, ceza sahası dışındaki serbest atışlarda sonuç alamayan, bir başka eksiklik olarak görünmektedir.

12 Bingölspor karşısında 3 veya 4 net serbest atıştan sonuç alamayan Dersimspor’un, hastalıklı gibi görünen bu sorunu çözmesi gereken bir başka bir sorun olarak görünüyor.

Unutulmamalıdır ki, Dersimsporsonuca ; BİSMİL 1936 GSK ile 12 Bingölspor müsabakalarında kullandığı Penaltıların sonucunda ulaşmıştır.

Bu nedenle, hedefe ulaşmanın yolu Dersimspor’un kanatlanıp, uçmasında geçmektedir.
 

Bu yazı toplam 8526 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim