• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 15 °C

Kamer Genç ile Bekir Bozdağ Meclis'te birbirine girdi

Kamer Genç ile Bekir Bozdağ Meclis'te birbirine girdi
17-25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili gelişmeler ve "AK Saray" tartışmaları TBMM'de CHP'li Kamer Genç ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı karşı karşıya getirdi.

17-25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Savcıyı görevden al ve belgeleri yok et" talimatı verdiği yönündeki iddilar ile "Cumhurbaşkanlığı Sarayı" tartışmaları Meclis Genel Kurulu'nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı karşı karşıya getirdi.

Genç'in, 17 ve 25 Aralık iddiaları gündeme taşıması ve Bakan Bozdağ'a sorular yöneltmesi üzerine Bakan Bozdağ "Ben iftiralara cevap vermiyorum. Bu cümleyi söylediğimi iddia edenler bunu ispat etmezlerse namussuz, şerefsizdir" dedi.

NELER OLDU?

Meclis Genel Kurulu'nda İstanbul Tahkim Merkezi Tasarısı'nın görüşmelerinde söz alan Genç, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili "İnanın ki maliyeti en az yüzde 200 fazla gösterilmiştir, onun üzerinden de para kazanmıştır. İnanın ki Tayyip o ihaleden 1,5 milyar lira para kazanmıştır arkadaşlar" diye konuştu. Son soruşturma süreçlerini anlatan Genç, Bozdağ'ın İzmir Başsavcısı'na talimat vermesi ve fezlekeleri iadesiyle ilgili sorular yöneltti.

"NAMUSSUZDUR ŞEREFSİZDİR"

Kamer Genç'ten sonra konuşan Bakan Bozdağ ise şunları söyledi:"Ben hukuka sahip çıkan bir yaklaşım içinde oldum. Ama siz bu kürsüyü de kirletiyorsunuz bu Meclis'i de kirletiyorsunuz. Ben yalanlara, iftiralara cevap vermiyorum. Ama her tarafı kirletiyorsunuz, ayıptır. 'Git o savcıyı görevden al, o belgeleri yok et' diye bir cümle söylemedim, bu cümleyi söylediğimi iddia edenler bunu ispat etmezlerse namussuz, şerefsizdir. 17-25 Aralık'la ilgili herkes kendi zaviyesinden bakıyor. Ama düşünün ki insanlar uğraşıyorlar, 60 yaşında 70 yaşında, birileri bir iddia koyuyor ortaya, gazeteler manşet yapıyor. Sonra o iddia doğru mu yanlış mı bunu bilmeye imkan yok. Sonra herkes biraraya gelse o iddiayı temizleyemiyor. Masumiyet karinesini korumak bizim vazifemizdir. Soruşturmayı yürüten bir savcı, takipsizlik kararını veren yine bir savcı. Soruşturmayı açan savcıya iman ediyoruz, 'Bu doğru' diyoruz takipsizlik kararı veren savcıya 'Bu yanlıştır' diyoruz. Sonuçta ikisi de yargı kararıdır."

"ÇOK YALAN SÖYLÜYORSUNUZ"

Bozdağ'ın sözlerine CHP Grup Başkanvekili Levent Gök tepki gösterdi. Yeniden söz alan Genç de, "Ben yılların politikacısıyım. İstiyorum ki bu kürsüye çıktığım zaman güler yüzle herkese değer vererek de konuşayım, iyi şeyler varsa onları da söyleyeyim. Ama kardeşim vallahi billahi tillahi düşünüyorum düşünüyorum bir tane iyi şey bulamıyorum. Bir de çok yalan söylüyorsunuz. Bir bakanın dürüst olması lazım, yalancı olmaması, içinde Allah korkusu olması lazım. Ama ben arıyorum, sende hiçbir şey yok be kardeşim" diye konuştu.

Bozdağ ise, "Bu cümleyi söylediğimi iddia edenler bunu ispat etmezlerse namussuz, şerefsizdir. Yine diyorum. Bunun neresinde yalan var. Ama siz buraya çıktınız yine yalan söylüyorsunuz milletin gözünün içine bakarak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim