• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Tunceli 29 °C

Kadın Politikalar Müdürlüğünden gözaltı açıklaması

Kadın Politikalar Müdürlüğünden gözaltı açıklaması
Dersim Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü, 16 gündür gözaltında tutulan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Acer’in gözaltı durumuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Dersim Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama metni ise şöyle:

“Erkek egemenlikli zihniyet sistemini Darbe süreciyle birlikte daha fazla geliştirmiştir.  Ohal ve kararnameler ile keyfi, haksız ve hukuksuz bir şekilde baskıcı politikalarını uygulamaya devam etmektedir.

İnsanlık adına gelişen her türlü mücadele ve özgürlüklere karşı ilk önce kadının kazanılmış haklarına saldırarak toplumu sindirmek istemiştir.  Emekçilere dönük açığa alma, işine son verme, açlıkla terbiye etme, cinsiyet ayrımcılığını geliştirme, kadınları eve kapatma gibi toplumun bütününe dönük bu saldırılar, biz kadınların demokratik kadın özgürlükçü mücadelesine ve kazanımlarına dönük olarak yapılmaktadır.

Politik ve sistemli olarak kazanılmış haklara yapılan bu saldırılar,  Eşbaşkanları görevden alma, kayyum atama ve en son Diyarbakır Kadın Politikaları Daire Başkanımız Yüksel Acer arkadaşımız 16 gündür keyfi bir biçimde gözaltında tutularak devam etmektedir.

Belediyelerimiz, kadınlarının sorunlarına çözüm politikaları geliştiren ve toplumsal mücadelede insanca eşit yaşamanın en önemli hizmet alanlarıdır.Şiddetle mücadele, ekonomik, sosyal, kültürel çalışmalarla kadını güçlendiren, dayanışmayı geliştiren halkçı belediyelerdir. Yapılan darbe aynı zamanda eşbaşkanlık sistemimize ve kadınlar olarak kazanılmış haklarımıza, mücadelemize dönük olarak yapılmış bir darbedir.

Biz Dersim Belediyesi Kadın Politakaları Müdürlüğü olarak bu keyfi, haksız uygulamaları kabul etmiyoruz. Tüm bu baskı ve sindirme el koyma politikalarına karşı Kadın politikalarımız ve çalışmalarımız ile hizmete ve mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

Diyarbakır Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Acer arkadaşımızın hukuksuzca ve keyfi bir biçimde hala gözaltında olmasını kabul etmiyoruz. Bir önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim