• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 19 °C

İzmir’deki Dersimliler piknikte buluştu: Özdeğerlerimize sahip çıkacağız

İzmir’deki Dersimliler piknikte buluştu: Özdeğerlerimize sahip çıkacağız
İzmir’de bulunan Dersim Dernekleri geleneksel olarak düzenlenen piknik buluşmasının bu yıl 23’üncüsünü gerçekleştirdi.

‘Munzur Özgür Akacak, Festival Halkın Kalacak’ teması ile 23’üncüsü düzenlenen pikniğe yüzlerce Dersimli ve dostları katıldı. Üzerlerinde Seyid Rıza, Hz. Ali ve Pir Sultan Abdal’ın resimlerinin bulunduğu “Diz çökmemeyi senden öğrendik“ ve “Yolunuz Yolumuzdur“ yazan pankartların bulunduğu pikniğe HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da katıldı. Piknik programında sanatçı Taylan Yıldız, Grup Wengê Ma ve Grup Zinar türküleriyle yer aldı.

Açılış konulmasını ve selamlamayı anadili olan Kırmancki ( Zazaca) ile yapan Dersim Derneği yöneticisi Hasan Ali Kılıç, “Biliyoruz ki Dersimliler hoşgörülüdür, yüce vicdanlıdır. Kendi değerleri, dili, tarihi, coğrafyası ve kendi halkı ile buluşmak adına birçok şeye katlanmıştır. Bunlara bağlı kalmak tekrardan bizleri o coğrafyaya götürüyor” dedi.

“İKTİDARI ELEŞTİRENLERE BEDEL ÖDETTİRİLDİ”

“Yaşadığımız bu süreç olağanüstü bir süreçtir” diye vurgulayan Kılıç, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu lütufun üstüne atlayan siyasi iktidar OHAL ilan ederek bizlerin coğrafyasına da saldırmış bulundu. KHK’ler ile barış isteyen akademisyenleri, vicdan sahibi öğretmenleri ihraç etti. Meclisin üçüncü büyük partisi olan HDP Eşbaşkanları ve onlarca vekilleri tutuklandı. Halkın iradesi ile gelen belediyelere el çektirildi, kayyum atandı. Gazeteler, radyolar kapatıldı. AKP iktidarını eleştiren herkese bir şekilde bir bedel ödettirildi.“ diye belirtti.

“DERSİMLİLER ÖZDEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAKTIR”

OHAL’in halklara ve inançlara kısıtlama getirerek zulme dönüştüğünü söyleyen Kılıç, “Bu iktidar ülkeyi dikensiz gül bahçesi haline getirdi. Tek tip insan, tekçi zihniyet ve biat eden insan yaratılmak istendi. Dersim coğrafyası onlarca baraj ile tehdit altındadır. İşte fırsat bu fırsat denilerek Munzur Vadisi’nin kamulaştırılması da bu KHK’lere denk getirilmiştir. Hangi halde olursa olsun Dersimliler vadisine, kültürüne, coğrafyasına ve diline de sahip

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim