• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 12 °C

İzmir, Mersin ve Dersim’de Ali Haydar Ben’e destek

İzmir, Mersin ve Dersim’de Ali Haydar Ben’e destek
Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) Genel Başkanı Ali Haydar Ben’e ‘yardım ve yataklık’ iddiasıyla verilen 4 yıl 2 ay hapis cezasına Mersin, Dersim ve İzmir Dersim Dernekleri’nden tepki geldi.

İzmir Konak’ta bulunan dernek binasında İzmir Dersim Dernekleri adına açıklamayı okuyan İzmir Dersim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aslan Sultan, son yıllarda sistematik olarak Dersim kurumlarına, sanatçılarına ve bireylerine yönelik baskı, yasaklama, gözaltı ve tutuklamaların hız kazandığını belirterek, “Bu yağmanın, yolsuzluğun, sömürünün, savaşın, doğanın talan edilmesi ve çürümüşlüğün odağı olmuş düzene karşı, Dersimliler ve Dersim dostları olarak inancımızı, kültürümüzü, doğamızı, dilimizi ve Dersimi korumaya devam edeceğiz” dedi.

 

“DERSİM KURUMLARINA, SANATÇILARINA YÖNELİK TUTUKLAMALAR HIZ KAZANDI”

Sultan, “Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar, sansür hepsi kendi korkusunu topluma yaymaya çalışan iktidarın güçsüzlüğünün göstergesidir. DEDEF Genel Başkanımız Ali Haydar Ben nezdinde cezalandırılmak istenen;  yıllardır yaşam alanlarını, inancını kültürünü, dilini ve doğasını savunma merkezi olarak görünen DEDEF ve Dersim halkıdır” şeklinde konuştu.

 

“İNANCIMIZI, DOĞAMIZI VE DERSİMİ, KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Mersin Dersimliler Derneği de, İHD Mersin Şubesi’nde basın açıklaması yaparak Ben’e verilen cezayı kınadı.Dernek Başkanı Hasan Tanrıkut, şiddetin, baskının, hapis cezalarının sona erdirildiği, hiç kimsenin demokratik talepleri, düşünceleri nedeniyle cezalandırılmadığı bir ülke taleplerini ısrarla devam ettireceklerinin altını çizerek, “Bu yağmanın, yolsuzluğun, sömürünün, savaşın, doğanın talan edilmesi ve çürümüşlüğün odağı olmuş düzene karşı, Dersimliler ve Dersim dostları olarak inancımızı, kültürümüzü, doğamızı, dilimizi ve Dersim’i korumaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Dersim Dernekleri Federasyonu olarak şiddetin, baskının hapis cezalarının sona erdirildiği, hiç kimsenin demokratik talepleri, düşünceleri nedeniyle cezalandırılmadığı bir ülke talebini ısrarla yürüteceğiz. Ülkemizde yaratılmak istenen kuşatmaya, saldırılara karşı; doğa, emek ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim