• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 15 °C

İsrailli futbolcu Guy Hadidi ile Rodin Cem farklılığı!

KENAN KANDİL

Ajanspor haberine göre Spor Toto 1. Lig takımlarından Gençlerbirliği, İsveç liginde forma giyen Türkiye asıllı forvet Rodin Cem’i kadrosuna kattığını açıklayarak kamuoyu ile paylaşmıştı.

Sakarya’nın Medyabar haber sitesine göre  ise, Spor Toto 1. Lig takımlarından Sakaryaspor, İsrailli futbolcu Guy Hadida'yı renklerine bağladığını sosyal medya hesapları üzerinden resmen açıklayarak duyurmuştu.

İsrailli futbolcu olan Guy Hadidi  ile İsveç liginde forma giyen Türkiye asıllı futbolcu Rodin Cem Deprem olmak üzere bu iki transferle farkındalıklı bir ülke olduk.

Galiba ülke olarak hem şaşırtıyoruz, hem de farkındalık yaratıyoruz.

Şaşırtıyoruz çünkü Rodin Cem’in transferinde deprem yaratıyoruz, şaşırtıyoruz. İsrail futbolcuda sorun yaratmıyoruz.

Yaptığım bu karşılaştırmalı İsrailli birinin transfer edilmesine karşıymış gibi bir sonuç algılaması içinde olmadığımı belirtmek isterim.

İsrailli bir futbolcunun transferi Sakaryaspor için ne kadar önemli ise, Türkiye asıllı bir Kürt vatandaşı olan Rodin Cem’in transferi de Gençlerbirliği için bir o kadar önemli olmalıydı.

İşte farkındalığımızı bu iki transferden alıyoruz. Ne yapalım ki, karakterimize ve bilinçaltımıza yerleşen bir ırkçılık sarmalındayız.

Gelin bir Rodin Cem Deprem’in kim olduğuna bakalım, İsveç’in Örebro Spor takımında futbol hayatına başlayan Rodin Cem,  Sırasıyla İsveç Liglerinde Rynninge IK, Gr. Fürth 2, Umea FC, ÖrebroSyrianska, Brommapojkarna ve son olarak ise Dalkurd takımlarının formasını giydi.

Santrafor mevkii dışında on numara pozisyonunda da oynayabilen genç golcünün kariyerinde 2017 ve 2021 yıllarında 2 kez gol krallığı bulunuyor.

Gençlerbirliği’nin İsveç liginde forma giyen Türkiye asıllı forvet Rodin Cem’i kadrosuna kattığını açıkladıktan bir gün sonra, 1 günlük transfer olarak,tarih kaydında yerini alan bu anlaşmanın bozulmasının duyurulmasıydı.

Kaynağı Bianet haberine dayanan iddialara göre Gençlerbirliği Kongre Üyesi, "Sözleşmenin feshedilmesinin tek gerekçesi Rodin Cem Deprem'in Kürt olması ve daha önce Dalkurd takımında oynaması ve Kürt olduğunu daha sonra fark edilmesi üzerine yapılan araştırma sonucunda fark edilince fesih kararı alındığını” belirtildi.

Ayrıca Bianet’in haberine göre Gençlerbirliği kulübü, Rodin Cem hakkında yaptığı araştırmada, Amedspor'un bir ay önce futbolcuyu istediğini fakat anlaşamadıklarını öğreniyor olmasıyla birlikte Dalkurd ve üstüne Amedspor eklenince tartışmaları beraberinde getirdi.

Eğer bu iddialar doğru ise, Gençlerbirliği kulübü; Türkiye asıllı Kürt vatandaşı olan Rodin Cem Deprem’i hem kimliğinden dolayı, hem Amedspor’un talip olması, hem de İsveç 1. Lig takımlarından olan Dalkurdforması giydiği için3 kere ötekileştirerek, cezalandırmıştır.

Sakaryaspor’un İsrail’den transfer ettiği Guy Hadida’dan hiçbir sorun oluşmaz iken, Türkiye asıllı futbolcu Rodin Cem Deprem, kendi ülkesinde sorun olarak, soyadı gibi bir deprem yaratmıştır.

Irkçılık o kadar bilinçaltımıza yerleşmiş olmalı ki, İsveç’in Dalkurd takımında oynayan bir futbolcu, Ülkemizde de futbol oynayamaz anlamına gelmek anlamı taşımaktadır.

Farz edelim ki, İsveç 1. Ligi takımlarından Dalkurd, Avrupa kupalarından Türk takımlarından birinden eşleşmiş olsa idi, takımlarımız, Dalkurd karşısında "sahaya çıkıp, oynamayacak mıydı?" sorusunu akıllara getiriyor.

Gençlerbirliği böylesi bir transfer yapmış ise eğer, yapmış olduğu bu transferi sonuna kadar arkasında durmalıydı. Çünkü yapmış olduğu ötekileştirici ve ayrımcı bu durum hem Gençlerbirliği kulübüne, hem de ülkemiz insanlarına zarar veren bir anlayışı beraberinde getirmiştir.

Yapılan bu yanlıştan çıkan sonuç; kim olursan, ol, ister İsrailli, ister başka milliyetlerden biri olarak buraya gelebilirsin ama Türkiye asıllı Kürt, aynı zamanda Dalkurd’lu biri olarak buraya gelme şeklinde anlam taşımaktadır ki, bu yapılan yanlış ülkemiz adına yapılan en büyük bir kötülüktür.

Son olarak belirtmek isterim ki, bu kötülüğü dış güçler değil, biz birbirimize yapıyoruz. Ne yapalım bilinç altımıza yerleşmiş bir Kürt fobisi ile karşı, karşıyayız.

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 18822 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim