• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 22 °C

İşadamı Şaroğlu, CHP’den aday adayı oldu

İşadamı Şaroğlu, CHP’den aday adayı oldu
İşadamı Polat Şaroğlu, basın açıklamasıyla CHP’den aday adaylığını duyurdu.

CHP Tunceli İl Başkanlığında partilerle bir araya gelerek basın açıklaması yapan  Şaroğlu, 24 Haziran genel seçimlerinde aday adayı olacağını açıkladı.

Şaroğlu açıklamasında şunları söyledi: “Buradan, yazın kavuran sıcağında 432 km yol yürüyerek ‘HAK, HUKUK, ADALET!’ Vurgusu yapan ve Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği Yılın Demokrasi Ödülü’nü alan; bu coğrafyanın yetiştirdiği Demokrasi Kahramanı Genel Başkanımıza da selam ve saygılarımı gönderiyorum.

İnsanı dünyaya getiren, ilk adımı attıran, konuşmayı öğreten, insanı insan yapan kadınlardır, annelerdir. Neşet ustanın dediği gibi: “KADINLAR İNSANDIR, BİZ İNSANOĞLU” Merhametin ve sahiplenme duygusunun, adeta vücut bulmuş hali olan annelerimiz ve bütün anne adaylarımızın, Anneler Günü’nü de içinde bulunduğumuz bu güzel hafta vesilesiyle kutluyorum.

Birlikte yaşadığımız canların; yüreğine, muhabbetine, onuruyla kazanıp paylaştığı bir kuru ekmeğine; içinde yaşadığımız doğasının, taşına, toprağına, suyuna sevdalı olduğumuz Dersim'den,24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Genel seçimlerde aday adayı olduğumu açıklamak için buradayım.

Bu Coğrafyanın en kötü döneminde de, en iyi döneminde de Baba ocağıma yatırım yapmaktan bir an olsun tereddüt etmedim. Yenilikçi istihdam kolu yaratma noktasında, Şehrimizde ilkleri gerçekleştirdik. Bir vefa borcu hissiyatıyla, yapmış olduklarımızdan asla pişman olmadık. Aksine istihdam yaratma konusunda, memleketime en üst seviyede hizmet etmek, her zaman ONURUM OLACAKTIR! İnanıyorum ki ticaret hayatım boyunca Dersim’ e kazandırdıklarım, siyasi temsiliyetimle birleştiğinde, sorunlara çözüm üretme noktasında gücümüzü katbekat arttıracaktır ve böylece şehrimizin gelişimine yüksek bir ivme kazandıracağız.

1 Kasım 2015 Genel Seçimleri öncesinde, aday belirlemek amacıyla yapılan temayül yoklamasında, üyelerimizden yaklaşık 1400 oy alarak, 2. sıraya yerleştim.1400 oyu veren her bir dava arkadaşımın oylarına ‘OY NAMUSTUR!’ düşüncesiyle sonuna kadar sahip çıktım. O 1400 yüreği asla pişman etmedim, vefasızlık yapmadım. Aksine daha çok çalıştım, gidilmedik köy, ayak basılmadık toprak bırakmadım. “BEN DEĞİL BİZ” siyaseti yaptım. Çünkü hizmete yıllardır susamış bir kentim. Senelerdir hizmet ettiğim bir partim ve bu topraklarda yaşayan mazlum halkın arasından sıyrılıp, Türkiye’de Demokrasi Kahramanı olmuş bir Genel Başkanım var.

Üstlenmiş olduğumuz bu zor ve şerefli görevi; 7 Haziran seçimlerine göre, oylarımızı %30 arttırarak ve bir Milletvekili çıkartarak yerine getirdiğimizi düşünüyorum.24 Haziran 2018 seçimlerinde,1 Kasım’da kaldığımız yerden devam edeceğiz ve Cumhuriyet Halk Parti’mizi Tunceli’de,1.PARTİ YAPACAĞIZ. Kendime ve yol arkadaşlarıma güveniyorum. Çünkü bu onurlu toplumun, HER KESİMİNDEN destek göreceğimizi biliyorum. Kendimize olan bu inancımız,yolumuza olan itikatimden geliyor. Biz hoşgörünün ne olduğunu; kucağında aslan ve ceylanı aynı anda barındıran, Hacı Bektaş-i Veli’den öğrendik. Biz farklılıkları hoş görecek kadar kibir sahibi değiliz, farklılıkları görmeyecek kadar gönül yareniyiz. Dersim’ de kuracağımız ‘EN KAPSAMLI GÖNÜL BİRLİĞİYLE’ partimizi kentimizde hak ettiği noktaya taşıyacağız.

İnsanları birbirinden ayırmayana, kardeşlik dilinin alfabesinden başka, hiçbir lügata dair kelimesi olmayana, sevgi büyük olur. Birbirimize olan bu güzel duygular, bizi bu karanlıklardan çıkaracaktır. Kavgaların kasvetli duvarlarını yıkıp, BARIŞIN AYDINLIĞINDA DİNLENME ZAMANIDIR! Samimi bir tebessümün, kardeş yüreğiyle ellerimizin birbirine kenetlenmesinin, bu denli değerli olduğu bu coğrafyada, barış içinde yaşamak değil, aksini yaşamak zordur esas!

ANLATACAĞIZ! DİNLEYECEĞİZ! UZLAŞACAĞIZ! Ayrışmaya tahammülümüz yok, birleşmeye özlemimiz hiç olmadığı kadar fazla. ‘ÖNCE İNSAN!’ şiarıyla çıktığımız bu yolda, yalnızlaştırılmış yüreklerimizi birbirine bağlayacağız; SIMSIKI, SONSUZA KADAR! Birlikte yaşama kurallarını, insan sevgisini mayasına katmış, içine sindirmiş bu coğrafyada ÇÖZÜM, HUZUR ve BARIŞ için aday adayıyım!”

Polat Şaroğlu Kimdir?

1969 yılında Tunceli de doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini Tunceli de tamamladı. Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Ticaretle uğraşan Şaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetici olarak çalışmaya devam etmektedir. Saroğlu evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim