• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 15 °C

İlçelerimizin olmadığı Dersim Amatör Ligi başladı

KENAN KANDİL

 

Kısa adı TASKF olan, Tunceli Amatör Kulüpler Federasyonun açıklamasıyla, Dersim Amatör Ligi 29.01.2022 tarihinde başlayacağını duyurdu.

Federasyon yaptığı açıklamada Dersim Amatör Ligine Ovacık Belediyesi Munzur Spor Kulübü, Yeni Hozat Spor Kulübü, Tunceli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü, Pertek Kültür Sanat ve Spor Kulübü, Tunceli Spor Lisesi Spor Kulüpleri’nin yer aldığı sekiz kulübün katılacaktır şeklinde açıklandı.

Bu tabloya göre Nazmiye, Pülümür ve Çemişgezek ilçelerimizin olmayışı Dersim Amatör Ligi adına bir kayıptır.

Yok hükmünde sayılan ilçelerimiz konusunda bugüne kadar hiçbir çalışmanın olmaması adı geçen kulüpler uzun yıllardan beri Dersim Amatör Liglerine katılmamışlardır.

Gerek Tunceli Spor İl müdürlüğü, gerek Tunceli Amatör Spor Kulüpleri federasyonu, gerekse de yerel de iktidar olan Belediyeler, Dersim’de Amatör Futbolun geri kalmasına neden olmuşlardır. Oysaki gençliği geleceğe hazırlamanın ve kazanmanın yolu spor dallarında geçerek geleceğe hazırlamaktır. Sosyalist ülkeler gençliğini spor dalları ile geleceğe hazırlayarak spor dallarında önemli başarılara imza atmışlardır.

Yerelde Dersim ve ilçeleri sosyalist ve sosyal demokrat belediyeler tarafından yönetilmesine rağmen spor dallarının önemini sosyalist Ülkeler gibi algılamamaları sonucu olarak gençlerimiz ve çocuklarımız adına kayıp yıllardır.

Spor demek, kazanmak ve kaybetmek demektir. Bu nedenle çocuklar ve gençler kazanmanın ve kaybetmenin tecrübesini sporla birlikte öğrenerek, tecrübe kazanmaktadır. Siyasi tartışmaların yoğun bir şekilde tartışıldığı Dersim’de, gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceği bu tartışmalar arasında kaybolup, unutulmuştur.

Dersim Akademi spor, Spor dalları konusunda alt yapı çalışmalarına önemli katkılarıyla Dersim adını ülkemiz gündemine taşısa da yeterli desteği almadığı için spor dallarına uzanamamaktadır. Dersim ve ilçelerimiz genelinde özellikle futbol diyorum ki, çünkü futbol her çocuğun hayali ve geleceğidir.

Bu hayallerin Dersim’de olmaması nedeniyle Munzur62spor alt yapı futbol takımı Elazığ U Liglerine katılmak zorunda kalmıştır.

Özellikle sosyalist ve sosyal demokratım diyen belediyeler sporu ihmal ederek sınıfta kalmışlardır. Eğer bu belediyeler çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği düşünüyor iseler spor önemini anlayarak spora yatırım yapmalıdırlar. Belediyelerle birlikte Devlet Su İşleri DSİ, Köy Hizmetleri, Karayolları ve diğer kuruluşlar spor dallarının bir ucunda tutarak gençleri ve çocukları geleceğe hazırlamalıdırlar.

Korkmanıza gerek yok, çocuklarımız ve gençlerimiz için harcayacağınız maliyetler bütçenize büyük yük getirmeyecektir.

 

Bu yazı toplam 11854 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim