• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 8 °C

İl Genel Meclis Üyesi Arslan'dan açıklama

İl Genel Meclis Üyesi Arslan'dan açıklama
Pülümür İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Arslan, ilçede yapılan hizmetlerde yaşanan olumsuzluklara ilişkin yazılı açıklama gerçekleştirdi.

İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Arslan tarafından yapılan açıklamanın metni şöyle:

 

"2014 yılında Pülümür halkının iradesi ve oyları ile il genel meclis üyesi seçildim. Görevim, Pülümür halkının sorunlarını devlet katına iletmek, çözümü için çalışmaktı.

İlçemizin, köylerimizin altyapı sorunlarının çözümü makamı, kurumu, il özel idare genel sekreterliği, köye hizmet birlikleridir.
Üyesi olduğum il genel meclisinin görevi de bu kurumlarının çalışmalarını birlikte organize etmek. Bütçesini düzenlemek, denetlemektir.
Seçildiğimde özel idare genel sekreterlik görevini sayın vali yardımcısı Olgun Öner Bey yürütüyordu. İl genel meclisi olarak birlikte uyumlu bir çalışma içindeydik.
Altyapı hizmetleri için gelen ödenekler, öncelikle ihtiyacı olan yerlere, ilçeler arasında ayrım yapılmadan eşit bir şekilde dağıtımı yapılırdı. Meclis olarak herhangi bir olumsuz bir işlemle karşılaşmazdık.
Sayın Nazif Yıldırım atandıktan sonra, kurumda var olan herkesin memnun olduğu, şikayetçi olmadığı düzen değişti. Kurumu genel sekreter tek başına, kendi özel kurumu gibi yönetmeye başladı. Meclisin önerilerini dikkate almadan, kendi arzusuna göre yönetmeye başladı. Hizmetleri, ödenekler ihtiyacı olan yerlere, ilçelere değil, kendine yakın gördüğü ilçeler kişilere aktardı. Bu da haksızlıklara, ilçeler arasında ayrımcılığa yol açtı.
Bu kanunsuzlukları, keyfilikleri, devlet katında, dönemin valisine aktardığım halde bu keyfiliklerin önüne geçilmediği gibi onun keyfine, inisiyatifine bırakıldı.
Size sunacağım basın açıklamasında bunun çokça örneklerini göreceksiniz.
1. İnanç merkezlerine gelen para, bütün ilçelerin ziyaret inanç yerleri olduğu halde haksızca genel sekreterin tercih ettiği 3 ilçeye dağıtıldı.
2. Köylerin altyapısı için gelen 2 milyon TL yine ilçelere eşit dağıtılmadı. Nazımiye ilçesine sadece 95 bin lira ayrıldı. O da çok haneli köyler dururken 2 haneli tanıdık köylere harcandı. 
3. Mazgirt ilçemizde kurumun bir iş makinesi özel bir kişinin çiftliğinde 180 saat çalıştırıldı. O dönem ilçenin kaymakam Ali Türk buna tanıktır. Genel sekretere sorulmalı. Bu özel kişi kimdir.
4. Ortak alımlardan 3 yıldır Pülümür ilçesi için ayrılan ödenekler, paralar terör gerekçesi ile ortada yok. Bu paralar hizmet birliklerine de aktarılmamıştır. Nereye harcandı, nerededir
5. İller bankasından gelen ödeneklerle, ilçelerimizin sorunları için herhangi bir proje hazırlanıp hayata geçirilmedi. Gelen ödenekler genel sekreterin keyfine göre alımlarda kullanılmış olacak ki ilçelerin sorunları için harcanmadı
6. Pülümür ilçemize, ortak alımlardan gönderilen iş makinesi, hangi köyde kaç saat çalıştırıldı
7. Terör nedeni ile ilçemizin ve köylerimizin yol sorunları için dozer, silindir yollanmamaktadır. Ancak ilçemizin bir köyünün sulama işini alan müteahhitlere devletin iş makineleri terör gerekçe gösterilmeden kurumun araçları gönderilmiştir.

. Özel idareye, genel sekreterliğine bu yıl 9 kişi alındı. Hiçbir ilan verilmeden sınav yapılmadan, kriterler aranmadan sayın genel sekreterin özel kurumu imiş gibi kendine yakın insanları seçerek işe aldı.
Bu yazdıklarım, tanık olduğun, sayın genel sekreterin, özele kurumunda değil devletin kurumunda yaşananlardır."

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim