• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 13 °C

İHD'den öldürülen Özdemir için açıklama

İHD'den öldürülen Özdemir için açıklama
İHD Dersim Şubesi, Mehmet Özdemir’in açılan ateş sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

İHD Dersim Şubesi, 21 Nisan günü Dersim Merkeze bağlı Meşeyolu Köyü’nde yol yapımında çalışan Tunceli İl Özel İdaresi’nde dozer operatörü olan Mehmet Özdemir’in açılan ateş sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

21 Nisan günü Dersim merkeze bağlı Meşeyolu Köyü’nde yol yapımında çalışan dozer operatörü Mehmet Özdemir’in açılan ateş sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı okuyan Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, “Bu tür ihlallerin önüne geçmek için çatışmalı süreçten vazgeçilmeli, barış müzakerelerine geri dönülmesi için çalışmalar yürütmesi gerekmektedir.Biz insan hakları savunucuları olarak;  bir sivilin daha yaşamını yitirmemesi için soruşturma ve kovuşturma makamlarının etkin ve adil bir soruşturma yaparak sorumluları açığa çıkarmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“SAVAŞ DEĞİL BARIŞ İSTİYORUZ”

“Savaş, aydınlığı ve umutları karanlığa gömen, kaotik bir ortamdır. Her türlü yıkıcılığa zemin sunar. Onarımı güç tahribatlar yaratır Bu nedenle savaşarak ve çatışarak, toplumsal sorunları çözüme kavuşturacağını düşünenler, maalesef yanılmaktadır. Çünkü Türkiye ve bölgede yaşayan halklar, barış istemekte, bir arada yaşam iradesi göstermekte ve bunun umudunu taşımaktadır” diye konuşan Solmaz, şunları kaydetti:

“Son zamanlarda çatışmaların durmak bilmediği ve yaygınlık kazandığı bu süreçte  çatışmalı sürecin etkilerini yakından hisseden insan hakları savunucuları olarak bizler, derin kaygılar içerisindeyiz. 21 Nisan 2018 günü Tunceli Merkeze bağlı Meşeyolu köyünde yol yapımında çalışan Tunceli İl Özel İdaresinde dozer operatörü olan Mehmet Özdemir, açılan ateş sonucu yaşamını yitirmiştir.Öncelikle biz insan hakları derneği  olarak kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Çatışmalı ortamda yaşanan ölümlerin yarattığı acıyı derinden hissediyoruz. Askerler, polisler, örgüt militanları ve siviller bu halkın evlatlarıdır ve yaşam hakları vardır. 90’lı yılların çatışmalı hallerini ve bundan kaynaklı oluşan yaşam hakkı ihlallerini yeniden gündemimize getiren savaşın taraflarına yüksek sesle haykırıyoruz. Savaş değil barış istiyoruz.”

“SORUMLULAR AÇIĞA ÇIKARILSIN”

Bu tür ihlallerin önüne geçmek için çatışmalı süreçten vazgeçilmesini isteyen Solmaz, barış müzakerelerine geri dönülmesi için çalışmalar yürütmesi gerektiğine vurgu yaptı. Solmaz, insan hakları savunucuları olarak bir sivilin daha yaşamını yitirmemesi için soruşturma ve kovuşturma makamlarının etkin ve adil bir soruşturma yaparak sorumluları açığa çıkarmalarını talep etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim