• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 14 °C

İçi kırmızı elma kanser hastalarına şifa

İçi kırmızı elma kanser hastalarına şifa
Ardahan'ın Posof ilçesinde yetiştirilen ve içinin de dışı gibi kırmızı oluşuyla dikkati çeken coğrafi işaretli elma, tam bir şifa deposu. Şifa deposu içi dışı kırmızı elmada hasat dönemi başladı.

(İHA) - 
Posof yöresinde 26 çeşit elma yetiştirildiğini belirten çiftçiler, içi ve dışı kırmızı olan elmaların kanser hastaları başta olmak üzere gelişmekte olan spastik özürlü çocuklar, diş eti hastalığı, öksürük, bronşit ve karaciğere iyi geldiğini söyledi. Normal elma gibi yetişen ve olgunlaşan elmalar, iyice olgunlaştıktan sonra hem içi hem de dışı kırmızı bir renge bürünerek toplanmaya hazır hale geliyor.
Çiftçilikle uğraşan emekli öğretmen Adnan Bozyiğit, "İklim değişikliği emeklerimizin karşılığını almamıza olumsuz etki ediyor" dedi.
Bozyiğit, bu dönem gerekli nem ve kırağı beklediklerini söyleyerek, "İçi dışı kırmızı elmanın olgunlaşması için bekleyip emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Ama iklim değişikliği emeklerimizin karşılığını almamıza olumsuz etki ediyor. Son 2 hafta içinde gerekli nem ve kırağı oluşursa elmamızın içi de dışı gibi istenilen kırmızılık olacak. Bu elma genel manada iklim şartlarına göre değişkenlik gösterebiliyor. İklim şartları uygunluğuna göre elmanın içi tam kırmızılaşıyor. Ama iklim şartları olumsuz gittiğinde elma beyaz kalıyor, ya da çok az kırmızılaşıyor" dedi.

"İçi dışı kırmızı elmaya talep kanser hastalarından"
En büyük talebin kanser hastaları tarafından geldiğini söyleyen Bozyiğit, elmanın en önemli özelliğinin diğer elmaların kabuğunda olan antosiyanin bu elmanın etinde de var olması olduğunu söyleyerek, "Elmanın kurutulup tüketilmesi çok faydalı. Doktorların kayısıyı kurutup tüketmelerini tasfiye ettiği gibi bunda da aynı durum söz konusu. Çünkü Bu elma besin oranını sapından alıyor. Ayrıca bu elmanın kabuğundan içe doğru emme özelliği var, yani lifleri var. Bu lifler sayesinde elma içe doğru güneş ışınlarını alıyor. Bu özelliklerinden dolayı da birçok hastalığa şifa kaynağı oluyor. Kanser hastalığı başta olmak üzere, Şeker hastalığı, gelişmekte olan spastik özürlü çocuklar, diş eti hastalıkları, karaciğer, sindirimi kolaylaştırma özelliği, öksürük ve bronşit için iyi geliyor. Ticari bir ürün olarak Ardahan'ı hem tanıtan hem de sağlık açısından da tüketilecek bir ürün olan bu ürün de hasat dönemi başladı" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim