• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 8 °C

Hubyar’dan Dersim’e gönül köprüsü

Hubyar’dan Dersim’e gönül köprüsü
Hubyar Kültür Vakfı Kadın Kollarının düzenlediği “Hubyar Sultan’dan Dersim evliyalarına ziyaret” gezisi Dersim’de gerçekleştirildi.

Hubyar Kültür Vakfı Kadın Kolları, “Hubyar Sultan’dan Dersim evliyalarına ziyaret” gezisi düzenledi.

Tokat’ın Almus ilçesi Hubyar köyünden başlayan gezi Dersim’in Ovacık Munzur gözeleri Düzgün Baba ziyaretleri ile devam etti.

Hubyar Kültür Vakfı kadın kollarının düzenlediği geziyi, kadın kolları başkanı Narin Kabak organize etti. 19 kişilik bir kafile Dersim’de Şıx Çoban Ocağı pirlerinden İbrahim Kete, oğlu Zeynel Kete, Demokratik Alevi Dernekleri Genel Merkez yöneticilerinden Dursun Demirtaş tarafından karşılandılar.

Munzur gözeleri ziyaretinden sonra Demokratik Alevi Dernekleri Genel merkezinde mihman oldular.

Bugün de Pir Zeynel Kete rehberliğinde Düzgün Baba Cemevi’ne gidildi. Cemevi Başkanı Habib Açıkgöz, Başkan yardımcısı Sinan Kırmızıçiçek, dernek yönetiminden Hakkı Aradağ ve dernekte pir hizmetini yürüten Kureyş Baba Ocağı pirlerinden Cemal Can tarafından gülbanglarla karşılandılar.

Dernek yöneticileri “Hubyar’dan Düzgün Babaya bir gönül köprüsü oluşmuş. Bu ziyaret bizim için çok önemlidir. Mihman bizim için Xızırdır, kutsal mekanlarımız bizi cemal cemale getiriyor. Hubyar Sultana aşk ı niyazlarımızı sunuyoruz. Çok memnun olduk. Birimiz hepimiz hepimiz birimiziz” ifadelerini kullandılar.

Başkan yardımcısı Sinan Kırmızıçiçek ve Pir Zeynel Kete rehberliğinde Düzgün Baba dağının zirvesinde bulunan Düzgün Baba mekanına gittiler. Çilehaneyi gezerek, Düzgün Baba mekanında yaşanabilir güzel bir ortam ve kardeşlik için çerağ uyandırdılar.

“HUBYAR’DAN MUNZUR’A NİYAZ GETİRDİK”

Cemevi dönüşünde Hubyar Kültür Vakfı Kadın Kolları Başkanı Narin Kabak yaptığı konuşmada, “Hubyar’dan Dersim evliyalarına bir hakikat yürüyüşü yaptık. Alevilerin bütün evliyaları zalimin zulmünde yüksek mekanlara sığınmışlardır. Hubyar Sultan’da yüksek bir mekandadır. Doğamız aynı, inanç dilimiz aynı, kültürümüz aynı, kaderimiz de aynıdır. Kutsal değerlerimizden güç alarak bir birimizi var edeceğiz. Bu mekanlara mihman olmaktan son derece mutlu olduk. Bu yüksek mekanların alçak gönüllü canları ile tanışmak bizi birbirimize daha da yakın etti. Hubyar Sultan’dan Munzur Babaya, Düzgün Babaya niyaz getirdik. Bu ziyaretimizi çocuklarımıza anlatacağız. Bir daha çocuklarımızla geleceğiz” dedi.

“TARİHİ BİR ANDIR”

Pir Zeynel Kete, “Yolumuz bir süreklerimiz bir bindir. Farklı coğrafyalarda da yaşasak eş düşünebiliyoruz. 16. yüzyılda yaşamış zamanın muktedirine biat etmemiş Hubyar Sultan dedeye aşk ı niyazlarımızı sunuyoruz. İnsanı hak bilen, mihmandarlık Xızır bilen bir inancın taşıyıcılarıyız. Bu kutsal mekanlarda Hubyar Sultan’ın evlatları ile beraber olmak, gönülleri birlemek her zamankinden daha önemlidir. Bizi cemal cemale getiren gayreti aşk ı niyazla selamlıyorum. İçimizdeki hak aşkı olmasaydı bu gayret olmazdı. Bu ziyaretlerin devamı gelmeli, Aleviler birbirlerine niyaz olmalılar. Yaşadığımız bu an bizim için tarihi bir andır. Bu gayreti çocuklarımıza aktarmalıyız” ifadesini kullandı.

Hazırlanan lokmalar yenildikten sonra Tokat’a doğru yola çıkıldı.

PİRHA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim