• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C
  • Tunceli 9 °C

Hozat'ta kadınlar hem üretiyor hem kazanıyor

Hozat'ta kadınlar hem üretiyor hem kazanıyor
Hozat Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan bez bebek kursuna katılan 30 kadın, haftada 250 adet organik örgü bebek yaparak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

İşsizliğin yoğun yaşandığı Hozat ilçesinde kadınların talebi üzerine Hozat Kaymakamlığının desteğiyle Halk Eğitim Merkezi bünyesinde "Organik Örgü Bebek" kursu açıldı. 5 aylık çalışma sonucu haftada ortalama 250 bebek üretimi yapma seviyesine gelen kadınlar, Kaymakam Hüseyin Çam ile Vali Tuncay Sonel'in desteğiyle organik bebeklerinin satışını gerçekleştirerek gelir elde etmeye başladı.

Hozat ilçesinde açılan kursun ilçeye büyük katkı sağladığını belirten Hozat Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Usta Öğreticisi Seyran Dilekçi, “Halk eğitim bünyesinde 30 kadınımız üretimi başladı.30 kadınımızla ayda 250 bebek üretiyoruz. Çünkü biz bu projeyi yaparken güzel şeylere imza attık. Organik bebek olması bizim için önemli, plastik bebekler çocuklar açısından zararlı. Bunların özelliği kaliteli ip ve elyafın olması, makineye atılıp yıkanıp tekrar çocuğa verilmesi. Bizim açımızdan bu çok önemlidir. Hozat’ta iş imkânı yok, atölye yok. İş alanı olmadığı için kadınların tercihi kurslardır. Kursa katılan kadınlar, el emeğinden aldığı bebek ürününden 600 TL para evine götürüyor" diye konuştu.

Üniversiteyi bitirdikten sonra işsiz kaldığı için kursa katıldığını ifade eden Gülşen Yıldız, “Burada iş sıkıntısı olduğu için bu kursa yazıldım. 5 aydır bu kursa geliyorum. İlk zamanlar adapte olamadım ve sıkıldım ama daha sonra alıştım. Ortam çok güzel, bir şeyler üretiyoruz, ve bundan para kazandığım için mutluyum" dedi.

Hem karaciğer hem de kas hastası olan ve kursta bebek yapan Özlem Gök, "Ben karaciğer kas hastasıyım. Bu kursa geldiğim zaman hastalığımı unuttum. Hem para kazanıyoruz hem de moral ve motivasyonumuz iyi oluyor “şeklinde konuştu.

Kursun kadınların sosyal hayatına önemli katkı sağladığını dile getiren Gülhan Küçük ise, “Benim buraya gelmemin en büyük sebebi sosyalleşmek ve negatif enerjiyi üstümden atmak. Benim için bir hobi oldu, boş oturmaktansa burada arkadaş ediniyoruz ve insanlarla tanışıyoruz. Bu kurs benim açımdan çok iyi oldu" dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim