• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 13 °C

Hozat, mezbahanesine kavuştu

Hozat, mezbahanesine kavuştu
Hozat Belediyesi tarafından eksikleri tamamlanan mezbahanenin açılışı yapıldı.

2013 yılında Standartlara uyum sağlamadığı için kapatılan mezbahane için çalışma yapan Hozat Belediyesi, eksiklerin giderilmesi ve ruhsatın alınmasının ardından mezbahaneyi törenle açılışını gerçekleştirdi.

Hozat Kaymakamı Hüseyin Çan,  Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, İl Tarım Müdürü Orhan Kaya, kurum amirleri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen açılışta kurban kesilerek konuklara yemek ikram edildi.

Açılışta bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Kaya,  “Hozat coğrafi yapısının uygunluğuyla ilimizde hayvan yetiştiriciliğinde ilk sırada yer almaktadır. İlçemizde 2 bin 500 büyükbaş ve 41 bin küçükbaş hayvan bulunmaktadır. İlçemizdeki hayvanların kesimleri özel hijyen kurallarına uygun koşularda yapılması için mevcut mezbahnenin gerekli standartlara getirilmesi gerekmekteydi. Belediye Başkanımız çok kısa sürede tüm eksikleri giderdiler.Kısa sürede çalışmaları tamamlayan Belediye Başkanı Celaleddin Polat ve Belediye çalışanlarına gayret ve özverilerinden dolayı teşekkür eder, kesimhanenin onay belgesini vermekten onur duyarım” dedi.

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat ise “2013 den resmi olarak ruhsatı iptal olan mezbahanemiz yüzünden bölgedeki esnafımız olsun , üreticilerimiz ve halkımız büyük sıkıntılar çekiyordu. Bizler bu sorunun üstesinden gelmek için çeşitli projeler yapıp gerekli yerlere müracaat ettik fakat destek alamadık. Bizlerde Tarım il müdürlüğüne başvurduk. Eksiklerimizi tespit ettik ve belediyemizin kendi imkanları ile Mezbahanemizin onarımını yaptık. Haccp standartlarına kavuşturup, ruhsat almak için başvuruda bulunduk. Bu gün açılışını yaptığımız mezbahanemizin işletmesini resmiyete kavuşturduk.Tüm halkımıza ,üreticilerimize kasaplarımıza hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

Hozat Kaymakamı Hüseyin Çam’da yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Tarım ve Hayvancılık anlamında Hozat'a böyle bir tesisin kazandırılması bizleri mutlu etti. Hozat tarım ve Hayvancılık anlamında çok daha iyi noktaya gelecektir. İlçemizde üretime dönük bir çok projemiz var. Organik Nohut üretimi,genç çiftçi vb. Bunlar devam edecek. Bu güzel tesisimizin tüm ilçe halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim