• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • Tunceli 24 °C

Hisarcıklıoğlu, Dersim’de temel atma törenine katıldı

Hisarcıklıoğlu, Dersim’de  temel atma törenine katıldı
Ticaret ve Sanayi Odasının girişimi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin katkılarıyla 200 kişilik kız öğrenci yurdunun temeli atıldı.

Temel atma törenine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "En büyük sermaye altın, petrol falan değil, eğitimli insandır. Bunu da en iyi Tunceli bilir. Bunu bildiğini de sınavlarda gösteriyor zaten" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Dersim’e  yapılacak 200 kişilik TOBB Kız Öğrenci Yurdu'nun temel atma töreninde, eğitime yapılan yatırımların önemine değindi.

Her yatırımın riskinin bulunduğunu ancak eğitime yapılan yatırımda risk olmayacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Ben bir iş adamıyım. Yaptığımız her yatırımın riski var. Kar da edebilirsiniz, zarar da. Ama eğitime yatırım yaptığınız zaman asla zarar etmezsiniz. Hem ülke kazanır, hem siz kazanırsınız. Çünkü insana yapılan yatırım, en büyük yatırımdır. En büyük sermaye altın, petrol falan değil, eğitimli insandır. Bunu da en iyi Tunceli bilir. Bunu bildiğini de sınavlarda gösteriyor zaten.Tunceli en başarılı iller arasına adını gururla yazdırıyor. Benden de kız öğrenci yurdu istediler. Biz de bu kapsamda valimizin verdiği destekle bunun açılışını yapacağız. İnşallah Tunceli'nin en başarılı kızları buradan çıkacak." diye konuştu.

Vali  Osman Kaymak’da yurdun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Tunceli'nin gerçekten okuma ve yazma oranı çok yüksek. son 4 yıldır ilimizde TEOG'da birinci, üniversite sınavlarında ise ilk 10. sıradayız. Tunceli'nin halkı çok aydın ve eğitime önem veren insanlar. O nedenle eğitime yapılan her yatırım bizler için çok anlamlıdır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kız yurdunun temeli atıldı. 4 bin 50 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek yurdun 6 milyon liraya mal olması bekleniyor.

 

hisarciklioglu,-temel-atma-torenine-katildi-(1).jpghisarciklioglu,-temel-atma-torenine-katildi-(2).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim