• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 8 °C

Helikopter Şehitleri Törenle Memleketlerine Uğurlandı

Helikopter Şehitleri Törenle Memleketlerine Uğurlandı
Pülümür ilçesinde "Sikorsky" tipi polis helikopterinin düşmesi sonucu hayatlarını kaybeden biri hakim 12 kişi için tören düzenlendi.

Pülümür ilçesinden 11.40 sıralarında havalanan Skorsky S-70 Blackhawk tipi polis helikopterinden 10 dakika sonra irtibat kesilmişti. 4 saat süre arama kurtarma çalışmasının ardından Pülümür ilçesine bağlı Sarıgül Köyü çevresinde 2 bin 500 rakımlı Mahmut boğazının karla kaplı dağlık arazisinde helikopterin enkazı bulunmuş ve 7'si polis, 1'i hakim, 1'i astsubay ve 3 mürettebat olmak üzere 12 kişi şehit olmuştu. Şehitlerin naaşları bugün sabah saat 06.00 sıralarında 3 helikopterle dağlık alandan alınarak otopsi için Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna getirildi.

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesinde otopsisi tamamlanmasının ardından  Elazığ Havalimanı'na getirilen şehitler, Türk bayrağına sarılı naaşları meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu, saygı duruşunda bulunuldu.

Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehitlerin yakınlarıyla görüştü, onlara başsağlığı diledi. Bakan Soylu, ağıt yakan acılı aileleri teskin etmeye çalıştı.

Alanda bulunan ve fenalaşan  polis memuru Candaş Kaplan'ın annesi Gülbahar Kaplan ve bazı şehit yakınlarına 112 Acil Servis ekipleri müdahalede bulundu.

Tunceli Valisi Osman Kaymak, törende yaptığı konuşmada, 12 şehidi ebediyete uğurlamak ve haklarını helal etmek için burada bulunduklarını belirterek, şehitliğin Hakk'a yürümenin en güzel şekli olduğunu söyledi.

Ülkenin her karış toprağında devletin gücünü ve otoritesini tesis etmek için çalışan güvenlik güçlerinin kimi zaman teröristlerce şehit edildiğini, kimi zaman ise böyle talihsiz kazalarla şehitlik mertebesine ulaştığını ifade eden Vali Kaymak, bu mertebeye ulaşanların Peygambere komşu olacağını vurguladı.

Kaymak, devlet olarak ülkenin bekası ile geleceği için canlarını feda eden kahraman polis ve asker ile yargı mensuplarının geride bıraktığı aileleri için her türlü fedakarlığı yapmaya, onlara sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydetti.

Elim kazada şehitlik mertebesine ulaşanların hayalleri bulunduğuna işaret eden Kaymak, "Komiserlik sınavına gerip, terfi etmeyi planlıyorlardı. Şehit hakimimiz mesleğinin başında görevini layıkıyla yerine getirmek için her türlü fedakarlığı yapmıştı. Ancak elden gelecek bir şey yoktu. Yüce Rabbimizin takdiri ve kararının üzerinde herhangi bir güç yoktur." dedi.

"Gerek terörle mücadelede gerekse bu gibi kazalar sonucu verdiğimiz şehitler ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlama konusundaki kararlılığımızı etkilemeyecek. Aksine daha sıkı şekilde birbirimize kenetlenerek, bu zor günleri aşacağımızı ifade etmek isterim" sözlerine yer veren Kaymak, aziz vatan uğruna canını feda etmekten çekinmeyen ve şehit düşenlerin geride bıraktıkları ailelerinin devlete emanet olduğunu dile getirdi.

Kaymak, "Gözünüz arkada kalmasın. Bu aziz vatan uğruna canını feda eden yiğit kardeşlerim ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad eder, ruhlarının şad olmasını Allah'tan niyaz ederim. Şehitlerin kederli ailelerine, emniyet, jandarma ve Adalet Bakanlığı teşkilat ve mensuplarına sabırlar dilerim. Ruhları şad, mekanları cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya'nın okuduğu duanın ardından şehit polis memurları Özdemir'in cenazesi Gaziantep'e, Güdendede'nin cenazesi Konya'ya, Kilci'nin cenazesi Kayseri'ye, Dereli'nin cenazesi Balıkesir'e, Kaplan'ın ve Yıldırım'ın cenazeleri Malatya'ya, Demir'in cenazesi Kırşehir'e, Astsubay Karaman'ın cenazesi Çorum'a, hakim Alan'ın cenazesi Ordu'ya, polis memuru teknisyen Ködük'ün cenazesi Kütahya'ya, komiser pilot Ortanca'nın cenazesi İzmir'e, sözleşmeli pilot Karsavuranoğlu'nun cenazesi Çankırı'ya uğurlandı.

Törene, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Elazığ İl Jandarma Komutanı Albay Eray Özyürek, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, Elazığ Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ve şehit yakınları katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim