• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 9 °C

HDP’lilere soruşturma açıldı

HDP’lilere soruşturma açıldı
20 Kasım’da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının Kuzey ve Doğu Suriye kentleri ile Federe Kürdistan Bölgesi’nde birçok bölgeye hava saldırısı düzenlemesine tepki göstermek isteyen HDP’lilere soruşturma açıldı.

Emniyette ifadeleri alınan HDP’lilere ‘Basın açıklamasının içeriği neydi’, ‘Sizi yönlendiren oldu mu’, ‘Dağ kuryelerinden kimseyi tanıyor musun?’, ‘Güneye gidip geldin mi?’ve ‘PKK’de tanıdığın var mı?’ şeklinde soruları soruldu.

HDP Dersim İl Örgütü’nün, 20 Kasım’da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının Kuzey ve Doğu Suriye kentleri ile Federe Kürdistan Bölgesi’nde birçok bölgeye hava saldırısı düzenlemesine tepki göstermek için Sanat Sokağı’nda yapmak istediği basın açıklamasına polis müdahale etmişti. Basın açıklamasına katılan HDP’lilere soruşturma açıldı ve emniyette ifadeleri alındı. İfadeleri alınan HDP’lilere ‘Basın açıklamasının içeriği neydi’, ‘Sizi yönlendiren oldu mu’, ‘Dağ kuryelerinden kimseyi tanıyor musun?’, ‘Güneye gidip geldin mi?’ve ‘PKK’de tanıdığın var mı?’ soruları soruldu.

20 Kasım’da yapmak istedikleri basın açıklamasıyla ilgili ifadeye çağrıldıklarını söyleyen HDP Dersim İl Eş Başkanı Ferhat Yıldız, “Bana sizi yönlendiren oldu mu, basın açıklamasının içeriği neydi ve neden basın açıklamasına katıldınız sorusunu sordular. Ben de ‘TSK’nin saldırısını ve her türlü savaşı protesto etmek için açıklama yapmak istedik ama buna müsaade etmediniz’ dedim. Polis en basit demokratik hakkımızı dahi kullanmamıza engel oldu. Hemen bizi çembere aldılar müzakere yapmak istedik ama o da mümkün olmadı, milletvekilimiz açıklama yapmaya başladığında kalkanlarıyla bizi ittiler ve dağıttılar. İfadeye çağrılan diğer arkadaşlarımıza da ‘Dağ kuryelerinden kimseyi tanıyor musun?’, ‘Güneye gidip geldin mi?’, ‘PKK’de tanıdığın var mı?’ soruları soruldu. Arkadaşlarımızı çağırıp böyle sorular sorulması düşündürücüdür, doğru değildir” dedi.

Yıldız, konuşmasının devamında şunları ifade etti:

“Ülkede demokrasi olmadığı için kolluk güçleri de tek kişinin emrinde. Özellikle Tunceli Valisi Dersim’de HDP’nin sokağa çıkmaması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Tunceli Valisi sürekli eylem ve etkinlik yasağı getiriyor, ben başka bir icraatını görmedim. Tunceli Valisi Dersim’de halkın demokratik haklarını engellemek için tayin edilmiş bir memurdur."

HABER MERKEZİ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim