• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • Tunceli 26 °C

HDP’li Önlü, Bozkurt ailesini ziyaret etti

HDP’li Önlü, Bozkurt ailesini ziyaret etti
HDP’li Milletvekili Alican Önlü, köy boşaltmaları nedeniyle Kutudere Gökçek Köyü’ne sürgün edilen ve burada kaldıkları sağlık ocağından da gönderilmek istenen Bozkurt ailesini ziyaret etti.

1994 yılındaki köy boşaltmaları nedeniyle Dersim’e bağlı Alacık Köyü’nden Kutudere Gökçek Köyü’ne sürgün edilen Bozkurt Ailesi, burada ikamet ettiği sağlık ocağından da sürgün edildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü, HDP Parti Meclisi üyeleri ve il yöneticileriyle birlikte Bozkurt ailesini ziyaret etti. Önlü ve beraberindeki heyet Bozkurt ailesinin yaşadığı sorunları dinledi. Önlü gerçekleştirdikleri ziyareti sosyal medya hesabından paylaşarak, “94 yılında evleri yakılıp, köyleri boşaltılarak Alacık Köyünden Kutudere Gökçek Köyü’ne sürgün edilen Bozkurt ailesi, 25 yıldır yaşadıkları atıl binadan da çıkarılarak tekrar sürgün edilmek isteniyor” dedi.

ÖNLÜ, MECLİS GÜNDEMİNE DE GETİRMİŞTİ

Milletvekili Alican Önlü, Bozkurt ailesinin durumunu geçen gün Meclis gündemine getirdi. Alican Önlü, Bozkurt ailesinin Gökçek Köyünde sağlık ocağı olarak yapılan ancak kullanılmayan ve âtıl durumda olan binaya yerleşmek zorunda kaldıklarını aktardı. Yaklaşık olarak 25 yıldır atıl binada ikamet eden Mehmet Bozkurt ve Elif Bozkurt çiftinin, son 15 yıldır işgaliye bedeli ödediklerini belirten Önlü, konuya dair şu bilgileri paylaşmıştı:

“Bozkurt ailesinin ikamet ettikleri boş bina önce Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredildi. Geçtiğimiz aylarda ise ikamet ettikleri binanın boşaltılması için kendilerine tebligat yapıldı. Basına ve kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, 23 Haziran 2022 tarihinde Milli Emlak Müdürlüğüne bağlı görevliler ve jandarma görevlileri Bozkurt ailesinin yaşadığı binaya gelerek boşaltma işlemlerine başlamak istediler. 1994 yılında köy boşaltmaları nedeniyle sürgün edilen Bozkurt ailesi 28 yıl sonra yeninden sürgün edilmektedir. Gidecek yeri olmayan Bozkurt ailesi binayı boşaltmak için kendilerine zaman tanınması için yetkililerden süre ve kalacakları yer için konteynır talep etti. Ancak Tunceli Valiliği tarafından bu talepleri yok sayılarak jandarmalar eşliğinde tahliye işlemi başlatıldı. Aynı zamanda hayvancılıkla uğraşan ailenin evlerinde çok sayıda süt ve süt ürünü de bu tahliye işlemleri nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Sağlık Ocağı olarak yapılan binanın yeniden restore edilerek kamp alanı ve kültür merkezi olarak kullanılacağı ve bu kapsamda ihale edileceği iddia edilmektedir.”PİRHA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim