• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 12 °C

HDP’den Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine tepki

HDP’den Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine tepki
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve partilerinin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) kapatma başvurusuna ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sanat Sokağında yapılan açıklamada, “Hiçbir yere gitmiyoruz, Gergerlioğlu yalnız değildir” pankartı açıldı.

Yeni bir darbe girişimi yapıldığını söyleyen HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Sultan Özcan, Gergerlioğlu’nun hak ve adalet mücadelecisi neferi olduğunu belirtti. Gergerlioğlu’nun meclisi terk etmeyip direnişte olduğunu dile getiren Özcan, hemen arkasından HDP’ye adaletsiz, hukuksuz bir şekilde AYM’ye kapatılması için başvuruda bulunulduğunu söyledi. HDP üzerinden Türkiye halklarının demokratik hakları da ellerinden almaya çalışıldığını vurgulayan Özcan, “Kapatılmak istenen demokrasi, parlamenter rejim, kadın hareketi, aşı, işi, geleceği için mücadele eden gençlik hareketidir. HDP bir dünya görüşü, milyonları bir araya getiren bir fikirdir. HDP’yi kapatırsanız aslında Türkiye’yi kapatmış olursunuz ve Türkiye halkları buna asla izin vermeyecekler” dedi.

“Sayın Gergerlioğlu bugün vekilliği düşürülen 14’üncü milletvekilimiz” diyen HDP İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil, yasama döneminde 11 milletvekilinin vekilliğinin düşürüldüğünü belirtti.

Gergerlioğlu’nun halkın onuru olduğunu vurgulayan Yeşil, “Çıplak aramadan işkenceye kadar, KHK mağdurlarından faili meçhullere, hukuksuz bir şekilde insan kaçırıp işkence edilerek ajanlık dayatmalarından tüm hak ihlallerine  kadar iktidarın antidemokratik uygulamalarını açığa çıkarıp kamuoyuyla paylaşan insan hakları savunucusu olduğu için iktidarın hedefi haline gelmiştir. Milletvekillerimizin vekilliğini düşürülerek cezaevine atılması, partimize karşı kapatma tehditleri bizi yolumuzdan vazgeçirmeyecektir. Partimize karşı yapılan her saldırıda büyüyerek ve Türkiye halkının güvenini kazanarak yolumuza devam edeceğiz. Gelecekte Türkiye yönetiminde yer alıp gerçek bir demokrasiyi getireceğiz”  şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim