• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 19 °C

HDP’den 1 Kasım Dünya Kobane Günü açıklaması

HDP’den 1 Kasım Dünya Kobane Günü açıklaması
Halkların Demokratik Partisi(HDP) Dersim İl Örgütü, 1 Kasım Dünya Kobane Günü’ne ilişkin basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, “Durdurulamaz denilen İŞİD çeteleri Kobanide bozguna uğratılırken, hem Ortadoğu, hem de tüm dünya mazlum halkları için aydınlığın ve insanlık onurunun ışığı burada yakıldı” ifadeleri kullanıldı. 
IŞİD 2014 yılında Kobane kentine saldırdı. Ancak 133 günlük direnişin ardından IŞİD Kobane’deki direniş karşısında yenildi. IŞİD çetelerine karşı direnişi büyütmek ve sahiplenmek adına 1 Kasım tarihi Dünya Kobane Günü ilan edilmişti.
HDP Dersim İl Örgütü, 1 Kasım Dünya Kobane Günü’ne ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. IŞİD çetelerine karşı savaşırken yaşamını yitiren insanlar için bir dakikalık saygı duruşunun ardından açıklama okundu.
Açıklamayı okuyan HDP Dersim İl Eş Başkanı Özlem Toprak, “IŞİD çeteleri 2014 yılında küresel ve emperyal güçlerin desteğiyle, Suriye ve Irak da dünyada emsali görülmemiş barbarca yöntemler ve vahşi görüntüler ile önce sosyal medyada sonra tüm dünya basınında kendini gösterdi. Musul Rakka ve bir çok Irak ve Suriye kentlerinde ordular direnmeden kentleri terk ederek, “Bu ”kötülük, zulüm ve vahşet ordusuna adeta teslim oldular” dedi.


Toprak, “Bu vahşet ve tecavüz ordusunun hamileri zevkle olanları seyrederken, 2014 yılı sonbaharında Kobanide Kürt halkının ve onların dostlarının destansı direnişiyle karşılaştı. İŞlD’in her türlü ağır silahına karşın Kobani halkı bedenini iradesi ile bütünleştirerek onurlu ve erdemli bir özgürlük direnişi sergiledi” dedi.
Toprak,“Durdurulamaz denilen İŞİD çeteleri Kobanide bozguna uğratılırken, hem Ortadoğu, hem de tüm dünya mazlum halkları için aydınlığın ve insanlık onurunun ışığı burada yakıldı. Karanlığa ve gericiliğe karşı özgürlüğün ve aydınlığın zaferini simgeleyen Kobani direnişi Kürt Halkının insanlık değerleri için büyük bedeller ödediği ve nesiller boyu unutulmayacak bir savaş olarak tarihe geçti. Bu vesile ile 1 Kasım Dünya Kobani Günü bütün ezilen halklara ve inançlara şan olsun. Bu anlamlı direnişte canlarını tereddütsüz ortaya koyarak şehadete ulaşanların anısı önünde saygı ile eğiliyor ve anıyoruz”diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim